реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

На Волині ламають двері проти чернігівського Шавлака

Не вщухає конфлікт з приводу призначення начальником Волинської митниці колишнього керівника чернігівської митниці Шавлака. Мітингувальники штурмували будівлю митниці, розгромили кабінет головного митника і побили поліцейського. У відповідь прокуратура Волинської області розпочала кримінальне провадження за фактом захоплення адміністративної будівлі Волинської митниці, хуліганства і побиття начальника відділу патрульної поліції. Як повідомляв президент Чернігівської регіональної торгово- промислової палати Костянтин Іванов, саме Шавлак причетний до пропущення 800 кілограмів бурштину через кордон, що його перепинили митники білоруські. Виручати свого підлеглого приїздив глава ДФС Роман Насіров.

На Волині 24 квітня активісти, що виступають проти нового в.о. начальника Волинської митниці Олександра Шавлака, перекривали трасу, а потім спробували штурмувати адміністративну будівлю Волинської митниці Державної фіскальної служби. Про це повідомляє управління поліції у Волинській області, - пише сайт Волинь - пост

"Учасники безстрокової акції в кількості 200 чоловік перемістилися в адміністративну будівлю Волинської митниці Державної фіскальної служби в селі Римачі Любомльського району. Вони намагалися увійти всередину адмінбудівлі і пошкодили вхідні двері", - йдеться в повідомленні. Відзначається, що акція протесту організована громадським об'єднанням "Волинські патріоти".

У той же час сам Шавлак звернувся до керівництва області та МВС із заявою, що зловмисники силою проникли в його кабінет, пише "ВолиньPost". Він заявив, що невідомі мітингувальники зробили "напад і силове проникнення в адмінбудівлю Волинської митниці ДФС через центральний вхід", блокували всі виходи з будівлі, зруйнували пропускної турнікет, піднялися на третій поверх будівлі і виламали вхідні двері приймальні начальника митниці та двері робочого кабінету начальника митниці.

У свою чергу, прокуратура Волинської області повідомляє, що учасники мітингу, захоплюючи будівлю митниці, завдали тілесних ушкоджень начальнику місцевого відділу патрульної поліції.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ст. 341 (захоплення будівель чи споруд, що забезпечують діяльність органів державної влади, органів місцевого самоврядування), ч. 2 ст. 345 (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків), ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

На Волинській митниці не вщухає скандал між її керівником та колективом.

Вже майже місяць, як митники підняли бунт проти новопризначеного в.о. начальника Олександра Шавлака. Нагадаємо, все почалося після того, як останній почав службове розслідування щодо ситуації, коли волинські митники проґавили півтори тонни бурштину.

Після цього двох заступників начальника Волинської митниці ДФС Юрія Мацібору та Юрія Терещука відсторонили від виконання обов’язків, поки проводиться службове розслідування.

Вже пізніше під приміщенням митниці в селі Римачі Любомльського району не вщухали протести "небайдужих" громадян, які вимагали відсторонення від посади Олександра Шавлака та призначення "свого", волинського митника.

25-го квітня протестувальники перекрили рух транспорту на трасі Ковель-держкордон. Пізніше представники громадського об’єднання «Волинські патріоти» перемістилися до адміністративної будівлі Волинської митниці Державної фіскальної служби, що в селі Римачі Любомльського району. Вони намагалися увійти всередину адмінбудівлі та пошкодили вхідні двері.

За словами правоохоронців, ними відкрита низка кримінальних проваджень та вдалося затримати двох правопорушників. Наразі триває слідство.



Теги:ДФС, Чернігівська митниця, Корупція, Шавлак, Волинь


Читайте також



Коментарі (0)
avatar