реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

На Москві знищено українську бібліотеку

Відновлена ураїнська бібліотека проіснувала в Москві більше 25 літ, а першопочаток її взагалі сягає 20-х років минулого століття.

Добре пам'ятаю, як починалося її відновлення. В часи, коли не було інтернету, в магазині "Українська книга" на Арбаті, єдиному "українському" місці в Москві кінця 80-х, на підвіконні можна було побачити маленькі роздруковані аркушики, в яких повідомлялися новини відтвореної бібліотеки, та надавалася її адреса. Спочатку вона находилася на глухій околиці в Вєшняках, куди не так легко було дістатися, потім перебралася на Велозаводську вулицю, біля метро "Автозаводська".

На багато років бібліотека стала місцем об'єднання української молоді Москви та Підмосков'я. Тут щотижня збиралися члени Молодіжного та Українського історичного клубу. Читалися свіжі українські газети і журнали, нові книги, що поступали з України, вирувало громадське життя. В бібліотеці було багато цінних книг та журналів, які дарували їй читачі та гості з України, нашої західної діаспори, а серед відвідувачів бібліотеки були професора, відомі письменники та науковці України та Росії. Тепер ці книги та журнали загинули на смітнику.

Української бібліотеки в Москві більше немає.

Ігор ВІРНИЙ



Теги:нищення української культури, Ігор Вірний, бібліотека української літератури


Читайте також



Коментарі (0)
avatar