реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

На митницю у Чернігові майже не скаржаться

Протягом 1-го півріччя 2010 року до Чернігівської митниці надійшло 16 звернень, що на 8 більше в порівнянні з відповідним періодом 2009 року.
Через Державну митну службу України до Чернігівської митниці протягом 1-го півріччя 2010 року надійшло 3 письмових звернення громадян, що становить 18,75 % від загальної кількості письмових звернень (2009 рік - 2 звернення, що становило 25% від загальної кількості письмових звернень).
Через Чернігівську обласну державну адміністрацію до Чернігівської митниці за звітний період надійшло 4 письмових звернення громадян, що становить 25% від загальної кількості письмових звернень (2009 рік – 0). Причому два громадянина звертались до Чернігівської обласної державної адміністрації і раніш. У зв`язку з відсутністю змін у законодавстві України, законних підстав для позитивного вирішення порушених громадянами питань на сьогоднішній день немає.
До Чернігівської митниці надійшли звернення:
- з Державної митної служби України - 3 (2009 р. - 2);
- з Чернігівської обласної державної адміністрації – 4 (2009 -0);
- від громадян безпосередньо – 9 (2009 - 6).
З метою попередження звернень до органів влади вищого рівня на всі запитання, порушені у зверненнях громадян, заявникам надано вичерпні, ґрунтовні відповіді та роз’яснення.
Кількісні дані щодо структури звернень за їх видами:
- заяви – 14 (2009 - 3);
- скарги – 2 (2009 - 5).
З загальної кількості розглянутих звернень:
- задоволено – 1 (2009 - 1);
- відмовлено - 9 (2009 - 7);
- надані роз`яснення - 5 (2009 - 0);
- знаходиться на розгляді - 1.
Результати аналізу та узагальнення звернень дають змогу визначити найактуальніші соціально-економічні проблеми, що хвилюють жителів нашого регіону та громадян, які проживають в інших державах, та у справах приїжджають до України.
Найбільшу частку з усіх питань, порушених у зверненнях, для упередження правопорушень при переміщенні товарів через митний кордон України, складають заяви з проханням надати роз`яснення з питань митного законодавства – 5 звернень, або 31,25 % від загальної кількості письмових звернень (у 2009 – 0).
Проте, як наслідок проведення постійних профілактичних заходів, зменшилася кількість скарг на дії посадових осіб митниці: у 2009 році їх було 5, що становило 62,5% від загальної кількості письмових звернень, у 2010 році – 2 скарги, що становить 12,5 % від загальної кількості письмових звернень.
У результаті аналізу причин звернень громадян до Чернігівської митниці з приводу неправомірних дій працівників митних органів з’ясовано, що, як правило такі звернення надходили після виникнення під час проведення митного контролю конфліктної ситуації, пов’язаної з відмовою громадян сплачувати передбачені законодавством митні платежі, або в разі виявлення порушення митних правил.
Для удосконалення роботи митниці зі зверненнями громадян і з метою інформування громадян у пунктах пропуску через державний кордон України розміщено стенди з інформацією про основні правила, що регламентують переміщення особистих речей, товарів, історичних й культурних цінностей та транспортних засобів. Крім того, на інформаційних стендах митниці розміщуються телефон довіри Держмитслужби України та контактні телефони керівництва митниці для оперативного вирішення конфліктних ситуацій, оскарження неправомірних, як вважають громадяни, рішень та вимог посадових осіб митниці.
Керівництвом митниці з початку 2010 року особисто прийнято 12 осіб. З них начальником митниці - 3, заступниками начальника митниці - 9.
Тетяна Бенько, яка тимчасово виконує обов’язки начальника відділу організаційного та документального забезпечення, повідомила інформацію про порядок здійснення особистого прийому громадян керівництвом митниці. Особистий прийом громадян керівництвом митниці здійснюється кожного робочого дня. Протягом тижня громадяни можуть особисто поспілкуватись, як з начальником митниці Юрієм Петровичем Соловковим, так і з заступниками начальника митниці з різних напрямків роботи. Особисто начальник митниці здійснює прийом громадян щопонеділка з 15-ї до 18-ї години за адресою: м. Чернігів, проспект Перемоги, 6. «Пряма телефонна лінія» з начальником митниці працює щопонеділка з 14.00 до 15.00 за телефоном у Чернігові 625-641. Заступники начальника митниці здійснюють прийом громадян згідно затвердженого наказом Графіка прийому громадян керівництвом митниці.
Прийом громадян у містах розташування віддалених підрозділів: митних постів “Прилуки”, “Енергія”, “Щорс” та відділу митного оформлення № 3, що розташовані у містах Прилуки, Ніжин, Славутич та Щорс, проводиться за попереднім записом за телефоном приймальні митниці /0462/ 625-641.
Консультації громадян з питань митного оформлення товарів та інших предметів, валюти, культурних та історичних цінностей та їх пропуску через митний кордон проводяться заступниками начальника митниці і керівниками спеціалізованих підрозділів з 15.00 до 17.00 за попереднім записом у чергового.
У вихідні та святкові дні консультації надають відповідальні чергові по митниці за затвердженим графіком.
Головний інспектор зв’язків з громадськістю Чернігівської митниці Стрижак Світлана



Теги:митниця, Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar