реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Міжнародна співпраця. Білоруси завітали до колег із Чернігова

30 березня поточного року у Чернігові відбулась зустріч керівництва Чернігівської митниці з колегами з Білорусі. На зустріч, яка проводилась з ініціативи Чернігівської митниці, були запрошені начальник Гомельської митниці Олег Борцов, заступники начальника митниці Ігор Лукович та Сергій Шевченко, начальник Кравцовського митного поста Ігор Гринько.

Відкриваючи нараду, начальник Чернігівської митниці Олександр Симонов зазначив, що необхідність проведення такої зустрічі обумовлена очікуваним зростанням товаро-транспортних потоків напередодні пасхальних та травневих свят, обмеженням руху по автомобільних шляхах місцевого значення та направленням потоків вантажів до міжнародного автомобільного пункту пропуску «Нові Яриловичі-Нова Гута», а також змінами в законодавстві Республіки Білорусь, пов’язаними із збільшенням часу на проведення контрольних процедур в пунктах пропуску.

Чернігівську митницю на даній зустрічі, окрім керівника установи, представляли заступники начальника митниці Борис Бушуєв, Ігор Кашперов, Сергій Семенович та начальники найпотужніших митних постів «Сеньківка» і «Нові Яриловичі» Анатолій Галанін та Віталій Пахута.

Керівники обох митниць підкреслили, що основна мета зустрічі - організація безперебійної роботи пунктів пропуску на українсько-білоруському кордоні в зонах діяльності Чернігівської та Гомельської митниць.

За результатами обговорення вирішено запровадити низку організаційно-практичних заходів упереджувального характеру, спрямованих на недопущення створення черг перед пунктами пропуску, удосконалення обміну оперативною інформацією між суміжними пунктами пропуску щодо товарів і транспортних засобів, які переміщуються через українсько-білоруський кордон, продовження практики оперативного обміну інформацією про зміни у законодавстві двох держав, що стосуються порядку переміщення товарів і транспортних засобів через митний кордон, продовження взаємодії між двома митницями при здійсненні правоохоронної діяльності. Начальниками Чернігівської та Гомельської митниць за результатами прийнятих рішень підписано протокол робочої зустрічі.

Світлана СТРИЖАК, головний інспектор зв’язків з громадськістю Чернігівської митниці







Теги:Світлана, Стрижак, кордон, гості, Гомель, Чернігів, співдружність, митниця, Чернігівська


Читайте також



Коментарі (0)
avatar