реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

На Лексусі та з елетроловом, таких «горе – рибалок» викрито Чернігівським рибоохоронним патрулем на р. Десна

2 вересня 2021 року Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході спільного рибоохоронного рейду з Національної поліцією області на водоймах Чернігівського району викрито грубе порушення Правил рибальства.

На р. Десна, поблизу с. Кладьківка Куликівської громади двоє чоловіків виловлювали рибу з моторного човна за допомогою електроструму. В такий варварський спосіб браконьєри добули 19 екз. сомів, загальною вагою 42 кг. Завдано збитків рибному господарству України у розмірі 8 075 грн.

Порушниками виявилися мешканці м. Ніжин та с. Кобижча Бобровицької громади Ніжинського району – не бідні люди, які приїхали на річку «порибалити» на дорогому позашляховику «Lexus».

На місце вчинення правопорушення було викликано слідчо - оперативну групу Чернігівського РУП ГУНП в Чернігівській області.

На порушників Правил рибальства складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ будуть направлені до Куликівського районного суду для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності.

У браконьєрів вилучено заборонене знаряддя лову – електровудку, незаконно добуті водні біоресурси, моточовен FINVAL з підвісним двигуном SUZUKI 70 та автомобіль Lexus.

Нацполіцією відомості про кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

Довідкова інформація:
За незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду порушники можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності за ст. 249 ККУ. Дана стаття передбачає накладення штрафу у розмірі від 17 000 до 51 000 грн, або обмеженням волі на строк до трьох років. Ті самі діяння, якщо вони вчинені із застосуванням вибухових, отруйних речовин, електроструму або іншим способом масового знищення риби, звірів чи інших видів тваринного світу або особою, раніше судимою за кримінальне правопорушення, передбачене цією статтею караються штрафом від 51 000 до 85 000 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

за інф. Чернігівського рибоохоронного патруля






Теги:рибінспекція, рибоохоронний патруль, рибоохорона, браконьєри


Читайте також



Коментарі (0)
avatar