реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

На Красну площу винесли червоні прапори

В День міста у Чернігові відбулася урочиста церемонія виносу історичного Прапору Перемоги, піднятого на Красній площі на будівлі обласної ради 21 вересня 1943 року капітаном Евентовим, заступником командира з політчастини 1-го батальйону 271-го Нижньо-Волзького стрілецького полку 181-ї ордена Леніна Сталінградської дивізії.
Військовослужбовці гарнізону винесли копії прапорів дивізій, які за визволення Чернігова отримали почесне найменування “Чернігівська”:
148-ї Чернігівської Червонопрапорної ордена Суворова стрілецької дивізії, 211-ї Чернігівської Червонопрапорної орденів Суворова Кутузова стрілецької дивізії, 77-ї гвардійської Чернігівської Червонопрапорної орденів Леніна Суворова стрілецької дивізії. А також штандарти всіх 11-ти військових частин, які брали участь у визволенні Чернігова.

Після цього відбувся урочистий парад військових частин Чернігівського гарнізону, прикордонників, спецпідрозділу «Беркут», військовослужбовців навчального центру Державної спеціальної служби транспорту, курсантів Чернігівського юридичного коледжу Державної пенітенціарної служби України та вихованців Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою під акомпанемент духового оркестру Військово-музичного центру Сухопутних військ ЗС України.

Продовженням свята стала урочиста хода «Пам’яті полеглих – будьте достойні!» до Меморіалу Слави та Вічного вогню на Могилі Невідомого солдата на Болдиній горі.

Відкриваючи мітинг-реквієм «Ніхто не забутий, ніщо не забуто», присвячений 69-й річниці визволення Чернігова від фашистських загарбників, голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко підкреслив, що Велика Вітчизняна війна 1941–1945 років завжди залишатиметься священною сторінкою історії нашої країни. Адже саме у той драматичний період проявилися найкращі, притаманні нашому народові риси — мужність, відвага та героїзм, здатність, не зважаючи на втрати, йти вперед з непохитною вірою у перемогу.

- Ветерани – учасники війни та люди старшого покоління – пам’ятають, яким понівеченим постав Чернігів після визволення. Завдяки самовідданій праці жителів, місто за короткий час відродилось та почало будувати нове мирне життя. Це – був трудовий подвиг працівників заводів і фабрик, установ і організацій, сільгосппідприємств, закладів соціальної сфери. Ми щиро вдячні нашим ветеранам за величну силу духу та наполегливу працю по відродженню рідного міста, - наголосив Володимир Хоменко.

Підполковник О.ПАРІЙ



Теги:прапори Перемоги, Володимир Хоменко, День міста, Українська армія, Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar