реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Вальс 100 пар і 200-кілограмовий каравай

У Чернігові пройшли урочисті заходи з нагоди Дня міста. Святкування розпочалося на центральній Красній площі з молодіжно-спортивного, військово-історичного та мистецького дійства під назвою "Легендарний Чернігів – перлина і окраса України".
Учасників заходу привітав міський голова Олександр Соколов. Він повідомив, що до Чернігова на День міста прибули делегації з міст-побратимів Російської Федерації, Республіки Білорусь, Чехії та Польщі, а також гості з українських міст.

"Кожен з нас відзначає день народження свого рідного міста як свято великої родини. Це свято усієї міської громади і кожного чернігівця, а також наших друзів", - сказав О.Соколов. Також він зачитав вітальну адресу від Прем'єр-міністра України Миколи Азарова.

Окрасою масового дійства на центральній площі міста став вальс у виконанні майже 100 пар, виступ кращих колективів народного танцю та шоу від учасників танцювального проекту "Майдан'с". Міський голова дуже позитивно оцінив масове святкове дійство і подякував усім його учасникам. Він зазначив, що пишається такими талановитими людьми, радіє з того, що живе і працює у чудовому місті.

Тим часом, на Алеї Героїв пройшло силове шоу за участю чернігівця, заслуженого майстра спорту України, триразового Чемпіона світу в команді (2003, 2004, 2007), бронзового призера командного Чемпіонату світу (2008) Олександра Пеканова.

Також на Алеї Героїв працювала виставка-продаж "Чернігів – місто краси і достатку", на якій було представлено продукцію місцевих підприємств, вироби майстрів декоративно-прикладного мистецтва. Родзинкою виставки став подарунок від ПАТ "Київхліб" – 170-ти кілограмовий коровай, який було розділено серед чернігівців та гостей міста. Майже всі учасники виставки представили тантамарески, які містять зображення символіки чи героїв, пов'язаних з Черніговом, і пропонували фотографуватися усім бажаючим.

Завершилося святкування Дня міста Чернігова концертом на Красній площі, в якому взяли участь фіналісти фестивалю "Яскрава країна". По закінченню святкової програми чернігівці та гості міста мали змогу насолоджуватися святковим феєрверком.

Ірина СИНЕЛЬНИК



Теги:День міста, Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar