реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

На догоду МВФ і олігархам уряд Азарова- Тігіпка підвищує тарифи

Переговори з Міжнародним валютним фондом (МВФ) свідчать про те, що комунальні послуги подорожчають на 32%. Про це 14 жовтня, під час XI Міжнародного економічного форуму повідомив віце-прем'єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, передає "РБК-Україна".

"Переговори з МВФ свідчать про те, що комунальні послуги подорожчають на 32%. Може, більше. Дуже велика може бути для нас проблема. Ми ведемо переговори, і, можливо, ми домовимося з Росією про зниження вартості газу", - повідомив Тігіпко.

"Ми вже підняли тарифи на 50%. Десять років про це говорили, але уряд пішов на це непопулярне рішення. Ми робимо такі політичні кроки, тому що це важливо для населення", - зазначив він.

Раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) усе ще наполягає на підвищенні тарифів на газ для населення України задля покращення ситуації з державними фінансами в країні, але український уряд має намір найближчим часом переконати Фонд у прийнятності альтернативних компенсаторів, щоб уникнути цього непопулярного кроку.

"Єдине суперечливе питання, що залишилося, це вимога МВФ підвищити тарифи на газ і тепло для населення у зв'язку з нестримним подорожчанням газу. Але уряд має свої розрахунки. Наша позиція полягає в тому, що потрібно знайти інші компенсатори і не перекладати на людей гніт надвисоких цін на газ. Упевнений, що в цьому питанні ми знайдемо правильне рішення", - сказав він.

Як відомо, Міжнародний валютний фонд (МВФ) вирішив відновити кредитну співпрацю з Україною за новою програмою stand by на SDR10 млрд (15,35 млрд дол за поточним курсом) наприкінці липня. Київ у серпні 2010 року отримав перший транш у розмірі SDR1,25 млрд. У грудні 2010 Україна одержала другий транш кредиту на SDR1 млрд.

Однією з умов надання Україні чергового траншу кредиту було ухвалення пенсійної реформи.

Другою умовою, яка поки що не виконана, є підвищення тарифів на газ для населення. У МВФ невдоволені відмовою України підвищувати тарифи на газ і тепло. Керівництво фонду вимагає щомісячного збільшення тарифів на 10% з липня 2011 року.
Ньюс ру



Теги:Тігіпко, МВФ, уряд Азарова, тарифи


Читайте також



Коментарі (0)
avatar