реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

На Чернігівщині готуються створити 5 нових заказників

В області площа територій природно – заповідного фонду перевищує 262 тисячі гектарів

В області площа територій природно – заповідного фонду перевищує 262 тисячі гектарів, але, враховуючи, що Чернігівщина є другою в Україні по величині території, це не багато – всього 8 відсотків краю.

Чергова сесія обласної ради має розглянути питання про створення п’яти заказників у Прилуцькому, Ріпкинському та Козелецькому районах, а територія парку “Міжрічинський» (між Дніпром і Десною) має збільшитися більш, ніж удвічі. Перспективними, як зазначалося на нараді в Чернігівській обласній державній адміністрації, є також території – шляхи міграції диких птахів: стрів «Коротченківські луки» на території Новгород- Сіверського району Чернігівщини та Шосткинського Сумської області і долина річки Удай (водно- болотні угіддя на території Чернігівської та Полтавської областей).

«Звичайно, маємо працювати над збільшенням площі природно-заповідного фонду. Проте, формуючи або створюючи нові об’єкти, потрібно привести до ладу наявні, а саме встановити межі та за потреби змінити статус у разі невідповідності існуючому», — зауважив заступник голови ОДА Олександр Савченко.

"Голос України"



Теги:заповідники, Удай, Міжрічинський, Новгород- Сіверський район, парки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar