реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

На Чернігівщині бюджетників з Новим Роком привітали … затримкою зарплат

На кінець грудня 2011 року у Чернігівському районі Чернігівської області чи не найбільш ображеними виявилися працівники органів місцевого самоврядування - працівникам сільських рад видали зарплату тільки за листопад.
Дещо краще в освітян – вчителям у школах видали аванс за грудень. Чернігівська районна організація УНП після надходження скарг з’ясувала, що приблизно така ж ситуація з виплатою зарплат і у більшості професійних груп бюджетної сфери.
Чернігівська міська організація УНП уточнила, що зарплату в повному обсязі серед освітян отримали тільки працівники дитячих садків (певно свіжа пам’ять про пікетування ними Кабміну). Вчителів задовольнили авансом за грудень і обіцянкою повністю виплатити зароблене «якнайшвидше» у січні нового року.
За наявною інформацією в обласній організації УНП така ситуація із виплатою заробленого в усій області та в цілому у країні. Більш того, ситуація з виплатою зарплат має стійку тенденцію погіршення.
Водночас для населення підвищуються ціни на все необхідне, в т. ч. тарифи на комунальні послуги, транспорт тощо. Владі залишилося хиба що посилити ще й санкції за їх невчасну сплату.
Причина на поверхні: нестача коштів в бюджеті через проблеми надходження до нього і ще більшими проблемами з отриманням чергових кредитів уряду Януковича-Азарова внаслідок політики партії влади на підтримку власного великого бізнесу і репресій опозиції.
Ось, і доводиться «проффесіонало-стабілізаторам» посилено лікувати пересічних громадян від «шкідливої» звички вчасно отримувати аванс і зарплату як це передбачено Конституцією України.
А може їм варто вже звернутися до… конституційного суду і з пропозицією визнати конституційним виплату заробітну всім, крім себе, коли завгодно і як заманеться ?
Там, звісно теж люди, почують кожного…

Прес-служба Чернігівської обласної організації
Української народної партії








Коментарі (0)
avatar