реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

На батьківщині Януковича — протести шахтарів

Протести українських шахтарів, які тривають уже не один тиждень і викликані великою заборгованістю зарплат, можуть завершитися страйком. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Центрального комітету профспілки працівників вугільної промисловості України.

За словами профспілкових лідерів єнакіївських шахт “Червоний Профінтерн” і “Юний комунар”, обіцяні Мінвуглепромом кошти для погашення тримісячних боргів із заробітної плати трудовим колективам шахт, які ліквідують, так і не надійшли на підприємства (станом на 15:30 23 липня). Також продовжують сидіти без грошей і гірники шахти “Новогродівська № 2” (м. Новогродівка Донецької обл.).

Гірники “Червоного Профінтерну” і “Юнкому” надіслали телеграми до Генеральної прокуратури України з вимогою порушити кримінальні справи проти чиновників, винних у невчасних виплатах заробітної плати.

Раніше працівники двох шахт у Донецькій області через борги із зарплат хотіли зупинити роботу водовідливів, що могло призвести до підтоплення Єнакієвого, Селидова та Новогродівки.

Підготував Петро АНТОНЕНКО.




Теги:донбас, Янукович, шахтарі, Єнакієво, Страйк


Читайте також



Коментарі (0)
avatar