реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Голодні бунти Донбасу: почали тверезіти?

У понеділок, 17 листопада, мешканці Свердловська провели мітинг. Люди вимагали у терористів повернути місто під контроль української влади. Щоправда, це не через патріотизм сталося, а через голод і холод, на які прирекли їх "асвабадітєлі" з Росії.

У акції протесту взяло учать близько 2 тис. осіб. Мітингувальники вимагали, щоб терористи залишили населений пункт. Однак, за словами очевидців, демонстрація дуже швидко переросла у зіткнення місцевих «ополченців» з російськими «козаками».

Трохи пізніше активісти заходу облили синьою і жовтою фарбою ворота військкомату, де розміщена одна з комендатур «ополченців», закидали камінням вікна в міському ДК, також захопленому бойовиками. Люди скандували: «Валіть з міста! Геть за поребрик!».

Під час акції протесту біля виконкому з’явився напис «Свердловськ – це Україна!». Втихомирити розлючений натовп намагатись російські козаки, але їх зупинили місцеві «ополченці», які несподівано перейшли на бік містян.

У понеділок, 17 листопада, до будівлі міської мерії Єнакієвого, що у Донецькій області, прийшли місцеві мешканки, які вимагали виплатити їм допомогу на дітей.

Як повідомляє «Новое Время», багатодітні мами і матері-одиночки прийшли з дітьми до так званого «в.о. міського голови» Єнакієвого і зажадали виплати допомоги.
Жінки, які проживають на підконтрольних терористам територіях, скаржилися на те, що незважаючи на складання списків, адресну допомогу так і не отримали.

«Поки що грошей немає», - заявив жінкам в.о. мера, якого деякі з мешканок Єнакієве побачили вперше, і пообіцяв поїхати домовлятися про соцвиплати до Донецька.

У місті Червонопартизанськ від голоду померли біля 60 пенсіонерів. Росія продовжує завозити "гуманітарний конвой" зі зброї та боєприпасів. Наїдяться?

Дормидонт МЄДВЄДЄВ
Станом на 2009 рік у Свердловську проживало 78 462 осіб. Більшість жителів - українці. У Червонопартизанську до війни мешкали 17 тисяч жителів. Обидва міста утворені з поселень, де добували вугілля, у радянський час. За даними перепису 2001 року у Червонопартизанську 22,63% жителів зазначили рідною мову українську, 76,67% — російську. Єнакієво до російсько- української війни мало більше 100 тисяч жителів. Більшість жителів - росіяни.



Теги:донбас, голодні бунти, АТО, Єнакієво, російсько- українська війна, Сведловськ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar