реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

"Москва, покайся!"

У 302-у річницю героїчної загибелі захисників столиці України відбулася зустріч активістів та новообраних депутатів ВО "Свобода" у Чернігівській області.

Голова Чернігівської обласної організації ВО "Свобода" Андрій Міщенко нагадав: "13 листопада 1708 року російські війська підступом захопили цитадель столиці України - місто Батурин. Вчинено злочин, який не має терміну давності: масові убивства цивільного населення, включно з дітьми й старими, які перебували під захистом Церкви. Власне, саме тут розпочався багатосотлітній геноцид української нації. Наша зустріч у лівобережній столиці проходить під гаслом: "Москва – покайся!".

Голова Прилуцької міської організації ВО "Свобода" Костянтин Лубенцов заявив: "Кількість гостей, що відвідують Батуринський національний заповідник, за останній рік потроїлася. Тож і українські національні вимоги і в Бахмацькому районі, і в цілому краї зростають пропорційно. Ми маємо повернути контроль українців над нашою землею. Депутати ж від ВО "Свобода" стануть об'єднавчим стержнем для всіх українців в боротьбі за свої національні та соціальні права і стануть плацдармом для створення Української України".

Відтак підбито підсумки останньої виборчої кампанії на Чернігівщині. Вони – найкращі на Лівому березі Дніпра. Андрій Міщенко відзначив якісну роботу Прилуцької та Ніжинської міських організацій, Прилуцької районної організації, які здобули депутатські мандати в містах обласного підпорядкування і створили перші націоналістичні фракції в краї, а в місті Чернігові забракло буквально сотень голосів для проходження в міську раду.

"Успіхи "Свободи" на Чернігівщині викликали справжню істерику антиукраїнських сил – комуністів, соціалістів, регіоналів та їх сателітів. Не так давно вони збирали від 70 до 90% голосів місцевих людей. Тепер побачили нову, українську силу", - відзначив керівник Ніжинської міської організації Ігор Смаль.

Триває створення нових районних організацій. Обговорено ідею створення молодіжної організації "Свободи" у Чернігівській області, громадської організації "Сокіл", створення депутатських приймалень.

Перед виїздом з гетьманської столиці, вирішили, що день 13 листопада буде датою регулярних зборів чернігівських націоналістів у Батурині.

Прес-служба Чернігівської обласної організації ВО "Свобода"




Теги:Україна-Росія, вибори-2010, свобода, Батурин, Чернігівська область


Читайте також



Коментарі (9)
avatar
1
Бату́рин – назва походить швидше за все або від руського діалектного батура - башта, вежа або від тюркського імені Батур (Патур, Петер, Петро або за іншою версію Батир - богатир), серед носіїв якого є відомі князі-мурзи часів Золотої Орди…
З 1760 року Батурин став власністю гетьмана Кирила Розумовського, який мав намір повернути сюди гетьманську столицю…

Кирило Григорович Розумовський (рос. Кирилл Григорьевич Разумовский; 18 березня 1728 — 9 січня 1803, Батурин, Чернігівська губернія) — граф, політичний і державний діяч Російської імперії, останній гетьман Війська Запорозького (1750—1764). Граф, російський генерал-фельдмаршал, президент Петербурзької академії наук (1746 — 1767).
Кирило Розумовський народився 18 березня 1728 року в Гетьманщині, в селі Лемеші Козелецької сотні Київського полку…
Кирила Розумовського обрали гетьманом на раді в Глухові (лютий 1750 р.). Однак самого Кирила на церемонії не було, він не захотів їхати із столиці в провінцію. Лише в 1751 р., за суворим наказом імператриці Єлизавети, гетьман поїхав у Глухів…
К.Розумовський намагався перебудувати Гетьманщину на самостійну українську державу європейського типу...
Понад 11 років (1755—1767) К.Розумовський проводив то за кордоном, то в обох російських столицях. Наостанок таки повернувся до Батурина — прожив там останні 9 років.

ПИТАННЯ: Кирило Розумовський народився в селі Лемеші, а ким він був за національністю?

avatar
2
Русский язык - самый лучший, самый богатый язык в мире! Доказательства на стр. h_t_t_p://w_w_w.perunica.ru/yazikoznanie/2985-chej-yazyk-luchshe.html (после вставки в адресную строку уберите ВСЕ нижние чёрточки, а потом уже жмите на "Enter"). Попробуйте написать так же и такое же по объёму произведение, к примеру, на украинском языке языке. Мозги лопнут от натуги, но не напишете: убогость укр. мовы не позволит!
avatar
3
Кстати о Москве. Расслабтесь.

Москва - единственный город в мире, где тебе могут въехать в зад, когда ты обгоняешь по встречной.

avatar
4
Для Сергея и не только:

"Гибок, богат и при всех своих несовершенствах прекрасен язык КАЖДОГО НАРОДА, умственная жизнь которого достигла высокого развития." Чернышевский Н. Г.

"Для меня всегда оставалось загадкой, как это люди считают за честь для себя унижать своих сограждан."
Мохандас Карамчанд Ганди
"Кто не знает ЧУЖИХ языков, не имеет понятия и о СВОЁМ." И.В. Гете

avatar
5
От цікаі екземпляри москалі: коли вони вирізали українців -- про це зараз мовчок, коли ж українці називають речі своїми іменами -- кричать про толєрантность і знаниє чужіх язиков. А українську мову москалям вивчити слабо? Невже слабоумні чи імперська ряха не дає?
avatar
6
Собаки лают, а караван идёт.
avatar
7
Хлопці, якщо хтось укоаїнську мову називає убогою, то той телепень не читав ані Михайла Стельмаха, ані Івана Котляревського, ані інших славних творців нашого рідного слова... Не зважайте на той дійсно ГАВКіТ - наш каравн йде ... А вони хай давляться кістками, кинутими московитською рукою...
avatar
8
Каждый "глухой" услышит то, что Ему нужно.

Смотрел в глаза, но видел только груди.

Смотри в себя до мозга костей.

avatar
9
Украинский язык - не чужой язык, потому, что ЭТО ВООБЩЕ НЕ ЯЗЫК, а смесь русского языка - с польским, т.е. корявый русско-польский винегрет! Доказательства см. на стр. h_t_t_p://w_w_w.russian.kiev.ua/books/zheleznyj/pdu2/pdu2_8 (после вставки в адресную строку УБЕРИ В ПЕРВЫХ ДВУХ СЛОВАХ НИЖНИЕ ЧЁРТОЧКИ, а потом уже жми на "Enter"
avatar