реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Московський патріарх оголосив "недієздатним" київського митрополита

В УПЦ МП фактично стався переворот - рішення Священного синоду, що пройшов 26 січня без участі митрополита Володимира, де-факто передбачає відсторонення його від управління церквою. Про це пише "Дзеркало тижня. України".
Наразі, за інформацією видання, влада зосередилася головним чином в руках синоду, а точніше, деяких його учасників. Все це дозволило спостерігачам порівняти учасників синоду з ГКЧП, пише "Дзеркало тижня. України".

Ще одним результатом засідання Синоду стало те, що контроль над церквою взяли архієреї, що фінансуються відомим бізнесменом і церковним меценатом Віктором Нусенкісом, відзначає видання.
Слід зазначити, що влітку 2011 року на Ювілейному соборі Нусенкіс відкрито оголосив про те, що йде в опозицію до Володимира.

Натомість московський патріарх Кіріл схвалив рішення Синоду УПЦ МП і назвав митрополита Володимира "тимчасово недієздатним". Подібні заяви ще раз підтверджують -- ні про яку незалежність УПЦ МП від московської патріархії не йдеться: це структурний підрозділ російської церкви.

Наче у відповідь митрополит Володимир у лікарні провів Літургію. Хоч і в колясці. Йому допомагав архієписоп Олександр -- єдиний архієрей, що залишився зі своїм митрополитом.



Теги:митрополит Сабодан, розкол в УПЦ МП, УПЦ МП, московський патріарх


Читайте також



Коментарі (0)
avatar