реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Московські камланія проти грецької грамотки

Зустрів одного знайомого чиновника - каже:" Читаю твої релігійні пости...". Ну, я взагалі спеціаліст "широкого профілю", але - хай буде, бо наразі саме релігійна тема є найбільш важливою для України.

Отже, процес іде невмолимо і московські камланія не зупинять його. Вселенський Патріарх Вароломій I звернувся до глав усіх православних церков із закликом визнати українську Церкву - сестру: "Якщо ми вирішимо ігнорувати наших братів, які переживають моменти відчайдушної боротьби в Україні, ми не матимемо жодного виправдання у Судний день". Отако і не інакше!

Натомість тираж послання московського патріарха Кіріла українські прикордонники не пустили баламутити незрілі голови московськославних.

А перехід парафій поступово наростає - на Черкащині ще одна парафія перейшла до законної церкви і дві вже є на Січеславщині. На черзі - Полтавщина і за нею Чернигівщина?

Вселенська патріархія повідомила, що українські православні вже прибувають на Фанар, а сьогодні туди прилетять предстоятель нашої Церкви блаженніший Епіфаній, Президент Петро Порошенко та Голова Верховної Ради Андрій Парубій з сонмом депутатів та чиновників. 6 січня Варфоломій разом з Епіфанієм разом служитимуть і причащатимуться з однієї чаші, що є видимою ознакою нашої єдності у Христі. Після того буде вручено оту грамотку, через яку в світі стільки збурення - Томос по - грецькому. І нарешті 7 січня предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній разом з єпископатом звершить літургію Василія Великого у Софійському соборі - греки в стамбульскій Софії служити не можуть, то ми за них помолимося у Софії Київській.

А московській патріарха всьо пише пісьма... Да такі грізні, що аж хурделиця на Москві здоймається... Да так дме, що аж погони кагебістські видно: розсекречені архіви латвйського КГБ показали, що і митрополит їхній російського розливу - агент КГБ, і настоятелька якогось московитського монастиря, і глава Польської православної церкви митрополит Сава насправді агент "Юрек"... Ото здивували: було би дивно, якби вони не були такими!

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Василь Чепурний, РПЦ, Вселенський Патріарх, Томос, Епіфаній


Читайте також



Коментарі (0)
avatar