реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Московські агенти в українському Батурині

Батурин. Обиватель років 45-ти тепло привітався біля крамниці з місцевим московським попом, вдягнутим "по ґраждані".

- Хто це? - питаю обивателя.

- Це наш батюшка! Я їх обох знаю, - продовжує з ентузіазмом. - Отця Олександра і отця Олега.

Гмм... Але в Батурині є ще й третій. Отець Роман. Настоятель чималенького Покровського храму УПЦ КП у центрі Батурина. Його він НЕ МОЖЕ не знати. Але професійно ігнорує.

- БІДИ наробили ваші московські попи, особливо на війні, на Сході, - кажу йому впрост, ігноруючи його благосну посмішку. (Вже видно, що це не дуже церковний, але грамотно "прокачаний" тип).

Відповідь була приголомшуючою:

- А це вони ВАМ біди наробили?

На мить розгубився. Бо чоловік ВІДСУНУВ кілька перевірених прийомів - вони, мовляв, "не московські, а українські попи", або "не всі московські погані, а є такі шо помагають на фронт!" Зрештою є ж і народна політологія - "та на Донбасі воюють за олігархів".

Ні! Чоловічок вдарив несподівано медведчуківським. Мовляв: "А тєбє-то што до етой війни? Ані тібє шо-то плохоє сдєлалі? Вот канкрєтно тібє?"

Уявляєте ЯК московська церковна агентура працює з людьми? У тому маленькому містечку Батурині? Два їхні попи й бездоганно "прокачаний" місцевий піпл.

З одного боку - ЄДІНСТВО НАРОДОВ. Єдіная Русь. Де всім болять болі братьєв-славян від Чопа до Хабаровська. А з другого - байдуже до 10,000 убитих на Донбасі й кількох млн біженців.

- А це вони ВАМ біди наробили? Ніби ж Ви живий і не біженець.

По відповідь не лізуть у кишеню. Не говорять банальностей. Готові до запитань руба - про лояльність. Знають, ДОБРЕ ЗНАЮТЬ убивчу роль московського попівства у цій війні. Але не міняючи виразу обличчя спитають:

- А це вони ВАМ біди наробили?

PS Загалом Батурин патріотичне місто й ставлення до московської церкви таки змінилося. Але не заколисуймо себе майбутніми Томосами - після того НІКУДИ не дінеться ця розгалужена, грамотна й винятково розумна агентура. А кожен день її діяльності в Україні - величезні втрати для національної безпеки.

Ростислав МАРТИНЮК



Теги:Батурин, Ростислав Мартинюк, московські агенти


Читайте також



Коментарі (0)
avatar