реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Піввіковий ювілей Ростислава Мартинюка

Це неймовірно: невтомному Ростиславу Мартинюку, якого більшість друзів досі звуть Ростиком, - 50. Перевірив у Вікіпедії - таки правда.

Уродженець Голінки з-під Бахмача, історію якої він досліджує і, сподіваємось, напише книгу, Ростислав цікавиться не тільки рідними місцями - його можна зустріти де-інде по всій Україні. Та що зустріти! Він скрізь вишукує сліди Гетьманщини - отої, що за нею ще Тарас Шевченко зітхав, бачачи кругом Малоросію.

А ще Ростислав знає фіно- угорські народи Росії, як ніхто в Україні - скажімо, не так давно він пояснював мені слово з вепської мови. Дивно - чому чоловік з таким багажем знань не затребуваний в РНБО, Інституті національної безпеки, Інституті вивчення Росії (шо нема таких? тим гірше!), в СБУ... ну, а про офіс Президента наразі промовчимо...

Ростислав, зокрема, вже крепко вписаний в історію відродження ерзянського народу - скажімо, він проводив інавгурацію інязора (старійшини народу ерзя), думаю, що його рука і в створенні гуртом "Кому вниз" потужної пісні про ерзянського богатиря, який спить, чекаючи сигналу пробудження... Щоб розвалити імперію народів - так звану Російську Федерацію. Так звану, бо нема там федерації - є тільки окупація Москвою.

А ще Ростислав - вірник нашої української церкви, яка має завдячувати йому появою кількох храмів. А ще - симпатик Батурина, якому недавно передавав дар для садиби козака в заповіднику...

Та всьго не згадати за раз. Треба за три, а то й чотири...

Поважаю сього чоловіка - завжди нестандартного, оригінального та й зчасту парадоксального. З роси і з води!

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:ЕРЗЯ, Батурин, Голінка, Ростислав Мартинюк, видатні земляки, розпад РФ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar