реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Москаль написав Азарову на ідиш

Народний депутат Геннадій Москаль відправив прем’єр-міністру Миколі Азарову офіційне депутатське звернення щодо зловживань голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва своїм службовим положенням під час виборчої кампанії. Звернення написане мовою ідиш. Про це повідомила прес-служба депутата.

«Чернівецький губернатор, грубо порушуючи Закон “Про вибори народних депутатів України”, особисто агітує за кандидатів від Партії регіонів, на чому його неодноразово ловили ЗМІ», – йдеться в повідомленні.

Як зазначає прес-служба, звернення написане мовою ідиш (єврейська мова германської групи, яка включена до переліку регіональних мов) – у відповідності до Закону “Про засади державної мовної політики” Ківалова-Колесніченка

Нагадаємо, раніше Геннадій Москаль направив секретарю Ради національної безпеки і оборони України Андрію Клюєву депутатське звернення щодо бездіяльності Державної прикордонної служби України, а також СБУ та МВС у справі прокладки «контрабандного» тунелю під українським кордоном.

Пізніше у коментарі Тиждень.ua Москаль повідомив, що відповідь на цей запит отримав українською мовою. Він має намір наполягати на отриманні відповіді саме русинською мовою. В іншому випадку буде подавати позов до адміністративного суду
.

Тиждень



Теги:українська мова, Чернівці, ідиш, закон Ківалова - Колесниченка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar