реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

В Чернігові регіонального "язика" не буде

Російська мова не отримала статусу регіональної у Чернігівській області на сесії обласної ради. Про це повідомив депутат обласної ради (БЮТ) Сергій Журман.

28 вересня, щоб запобігти обговорренню питання про регоінальні мови, депутат обласної ради Сергій Журман запропонував включити до порядку денного сесії питання «Про затвердження єдиної державної і офіційної мови на території Чернігівської області”, щоби заблокувати дії опонентів.

Нагадаємо, що Ніжинська міська рада уже прийняла подібне рішення, яке, щоправда, не вступило в силу, бо відмовляється підписувати міський голова, звинувачений Генеральною прокуратурою у хабарництві.

Депутати Чернігівської обласної ради не підтримали пропозицію С. Журмана, але й виносити на сесію питання про ввдення регіональної мови не стали
.



Теги:українська мова, Чернігівська обласна рада, закон Ківалова - Колесниченка


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Ну, и чем гордится этот депутат? На каждый роток не накинешь мову, Чернигов, как бы вы не хотели, в своём большинстве ,русскоязычный город. Не демонстрируйте свою дремучесть, в цивилизованных странах и по два и по три гос. языка. а здесь вопрос всего лишь о региоальности. Кроме того, пан депутат и иже с ним, надо учитывать географическое расположение Чернигова, когда три города, теперь уже разных стран находятся на расстоянии вытянутой руки.
avatar
2
Вся мільйонна область україномовна. За виключенням одінєї дєрєвні на півночному заході. Чтьокало да какало... Засуньте свою регіАнальну в сврї сині жопи.
avatar