реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Мощі чернігівського святого зцілюють українців

29 червня, у 3-тю неділю після П’ятдесятниці, у Свято-Покровському кафедральному соборі м. Рівне було звершено урочисту Божественну літургію з нагоди перебування у храмі мощей преподобного Меркурія Чернігівського, ігумена Бригинського.

У цей день святкове богослужіння у співслужінні архієпископа Тернопільського, Кременецького і Бучацького Нестора, єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана, Рівненського обласного благочинного прот. В'ячеслава Грицака, старшого священика Свято-Покровського кафедрального собору прот. Романа Довбети, духівника єпархії прот. Іоана Пилипчука, секретаря Чернігівського єпархіального управління прот. Романа Кіника, ігумена Григорія (Нерети), кліриків Свято-Покровського і Свято-Воскресенського кафедральних соборів очолив архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон.

За літургією, разом з великою кількістю вірних, молився Рівненський міський голова Володимир Євгенович Хомко.

По завершенні Божественної літургії було відслужено молебень перед ракою з мощами преподобного Меркурія Бригинського.

Наприкінці богослужіння архієпископ Іларіон подякував владикам та духовенству за спільну молитву та розповів присутнім про подвижницьке життя преподобного Меркурія Бригинського. Архіпастир також наголосив на низці зцілень, які відбуваюся за молитвами святого угодника Божого.

Потім, під спів «Ублажаємо тебе, преподобний отче наш Меркуріє…», преосвященні владики, священнослужителі та вірні мали можливість вклонитися святині.

До Свято-Покровського кафедрального собору приходили люди, котрі свідчили про випадки зцілення за молитвами до преподобного Меркурія Бригинського.

Зокрема, одна із жінок засвідчила про зцілення її сина Назарія від хвороби епілепсії. Багато часу хвороба не покидала Назарія, і лише після того як в минулому році, коли мощі преподобного Меркурія також перебували у Свято-Покровському соборі Рівного, вона із своїм сином помолились біля раки з мощами преподобного, і хвороба покинула Назарія.

Цей та інші факти зцілень зафіксовані прот. Романом Кіником. Про перебування мощей чернігівського святого на Рівненщині інформує сайт УПЦ Київського патріархату.



Теги:Чернігівська єпархія, епілепсія, чернігівські святі, Меркурій Бригинський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar