реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Храмування в єдиному такому храмі

20 вересня за новоюліанським календарем, на який перейшла Православна Церква України, - день пам'яті святих мучеників великого князя Михайла Чернігівського і боярина його Федора. Храм їх імені - єдиний в Україні і знаходиться в Чернігові, над Стрижнем.

Божественну літургію з нагоди свята очолив єпископ Чернігівський і Ніжинський Антоній Фірлей у співслужінні шести священників та диякона. Храм, попри робочий день, був заповнений вірянами, хоч і не вщерть, але достатньо для живої, діяльної парафії. Недарма після служби вітали зі святом і настоятеля храму отця Олега Сіренка, бо в цього дня ще й день пам'яті єдиного святого з іменем Олег - князя брянського Олега Романовича, внука Михайла Чернігівського. І вітали з 84- річчям старосту храму Василя Яковича Федорчука.

Мощі святих чернігівців досі перебувають на Москві, в Архангельському соборі Кремля - ще Іван Грозний вивіз їх, бо на Москві не було жодних святощів. Колись прийде час їх повертати на батьківщину.

Скульптор Геннадій Єршов виготови проект пам"ятника святим чернігівцям, який би ак красиво стояв над річкою на фоні церкви їх імені. Та війна зупинила збір коштів для виготовлення пам"ятника...

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Чернігівська єпархія, чернігівські святі, єпископ Антоній, Олег Сіренко


Читайте також






Коментарі (0)
avatar