реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Мощі чернігівського святого - у Лаврі

Священноархімандрит Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Блаженнійший Митрополит Епіфаній очолив Божественну літургію в головному храмі обителі – Успенському соборі.

З нагоди річниці з часу віднайдення, мощі преподобного Меркурія Чернігівського, ігумена Бригинського, який постригався у Лаврі й був тут ченцем, було привезено для вшанування в українській Лаврі. Святий Меркурій Бригинський родом із села Бригинці на Бобровиччині і мощі його постійно перебувають у Катерининській церкві Чернігова.

Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили митрополит Білоцерківський Євстратій, архієпископ Луганський і Старобільський Лаврентій, архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан, єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій, єпископ Васильківський Єфрем, в. о. намісника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври архімандрит Авраамій та запрошене духовенство.

Після прочитання Євангелія Його Блаженство виголосив першосвятительське слово проповіді та возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

Також під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів, які загинули під час війни.



Теги:Києво- Печерська лавра, Катерининська церква, святий Меркурій


Читайте також



Коментарі (0)
avatar