реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

«Монологи… Діалоги…». Подорож світом театру (ФОТО)

Неймовірно захоплюючу подорож разом з героями вистав минулих років запропонували глядачам, що прийшли на святковий концерт «Монологи… Діалоги…» з нагоди Міжнародного дня театру, артисти Чернігівського академічного муздрамтеатру ім. Т.Г.Шевченка.

Перед початком концертної програми до присутніх звернулися директор, заслужений діяч мистецтв України Сергій Мойсієнко і художній керівник, заслужений артист Україні Андрій Бакіров, які привітали працівників театру та його шанувальників з Міжнародним днем театру, подякували за прихильність й відданість театральному мистецтву. Звертаючись зі словами вдячності до захисників України, завдяки мужності яких маємо можливість працювати задля зміцнення духовності українського народу, нагадали про наших колег – режисера Дениса Федєшова і артиста Сергія Лефора, які зі зброєю в руках боронять рідну землю, хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв, що віддали життя в боях з лютим ворогом.

Протягом майже двох годин, що промайнули непомітно, заінтриговані глядачі подорожували від однієї вистави до іншої, пригадуючи чи відкриваючи для себе вперше фрагменти спектаклів, котрі декілька років не йшли на сцені, але «вже стали сторінками історії театру», як проголосив конферансьє концерту (арт. Станіслав Аракільян).

Першою сторінкою подорожі став монолог з вистави «Скапен» зі зверненням до глядачів: «Чи бували Ви коли-небудь в театрі, коли там нікого немає?.. Коли куліси опущені… Коли розправляє зморшки стоптана ногами акторів сцена… Коли відпочивають після вчорашньої вистави декорації і машинерія… і німотствує чорна безодня глядацької зали… Коли музика тиші і спокою звучить у храмі мистецтва…»

А далі за сценою весілля і монологу Фігаро (арт. Євген Бондар) прозвучав комедійний діалог Уляни і Стецька (артисти Юлія Казакова і Микола Лемешко) зі «Сватання на Гончарівці».

Зворушливі спогади подружжя Гіббсів (нар.арт. України Валентин Судак і засл.арт.України Наталія Максименко) з вистави «Наше містечко» змінилися гротескною сценкою за участю Чорта (арт. Сергій Пунтус), Селянина (арт.Євген Бондар) та його дружини Мелашки (арт. Микола Лемешко) з «Комедії про… сенс існування».

Після ліричної замальовки танцюючих русалок з «Майської ночі» та дуету Панночки (арт. Ольга Коновал) і Левка (арт. Владислв Лешенко) вразила трагікомічними контрастами сцена з вистави «Танго» (нар.арт.України Валентин Судак, засл.артисти України Оксана Гребенюк, Едуард Брагіда і Олександр Куковєров, артисти Сергій Пунтус і Наталія Рибенок).

Услід за трагічною загибеллю героїні драми «Наймичка» Харитини (арт. Анна Колеснікова) болюче проникливим було виконання Владиславом Лещенком пісні «Озвіться», яке супроводжувалось показом на екрані фотопортретів працівників театру минулих років, які вже пішли з життя.

У тонкий світ ледь вловимої ніжності і любові занурила глядачів сцена з вистави «Каліка з острова Інішмаан», де Малій Бобі (засл.арт.України Едуард Брагіда) приносить листа від каліки Баллі (арт. Сергій Пунтус) його тітонькам Айрін і Кейт (засл.артистки України Оксана Гребенюк і Наталія Максименко).

Дружними оплесками глядачів супроводжувалися екстравагантні витівки Труфальдіно (арт. Євген Бондар) з комедії положень «Слуга двох панів» та спроби розплутати сімейний багатокутник, що утворили герої вистави «Кумир душі моєї» (нар.арт.України Валентин Судак, засл.артисти України Антоніна Баглій, Едуард Брагіда і Наталія Максименко, артисти Петро Великий, Наталія Рибенок, Сергій Пунтус).

На наступній сторінці цієї захопливої подорожі на глядачів чекала яскрава картинка новорічних щедрівок з фантазійного спектаклю «Відьма» у виконанні артистів балету і драми театру. А заплутані стосунки між героями «Комедії помилок» (артисти Євген Бондар, Світлана Бойко, Ірина Лозовська, Сергій Пунтус) створили веселий настрій глядацької аудиторії.

Яскравим фрагментом «міні-концерту» у театралізованій програмі стали вокальні виступи героїв вистави «МарЛені» (засл.арт.України Оксана Гребенюк, артисти Станіслав Аракільян і Світлана Бойко) та виконання засл.артистом України Едуардом Брагідою пісні «Театр – шлях мій» в супроводі оркестру під орудою засл.артиста України Олексія Рощака.

Яскравим завершальним акордом цього святкового дійства стала обрядова композиція «Зілля» та виконання всіма учасниками концерту Молитви за Україну з опери «Запорожець за Дунаєм» (соліст арт. Альберт Лукашов).

Наприкінці концертної програми вся глядацька аудиторія, стоячи, дякувала артистам бурхливими аплодисментами та квітами за вибуховий калейдоскоп вражень, отриманих від дивовижної подорожі у світ театру.

Раїса Міненкокерівник літературно-драматургічної частини театру
Фото: Віктор Кошмал







Теги:Чернігів, концерт, театр, День Театру, драмтеатр, ChernihivTheatre


Читайте також



Коментарі (0)
avatar