реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Мої три радості книжкового тижня

«Тричі мені являлася любов», як писав Іван Франко, упродовж книжкового тижня.

Закінчив читати «СПІЙМАЙ ДЗЕН ЩАСТЯ» Шанмьо Масуно. Для душевного спокою повторив основні постулати не лише буддизму, а й основних релігій світу, і християнства у тому числі. Адже вони, по суті, спонукають людину до головного - цінностей гуманізму.

Буддизм, про який популярно і структуровано пише Шанмьо Масуно, звертає увагу ще й на управління своїм психічним станом і тілом – така собі майстерно виписана психотерапія з прицілом на мету життя й існування людини взагалі.

«ПАРАГВАЙСЬКЕ ЩАСТЯ» колеги Олександра Волощука почав читати, бо зацікавила тема – українці, які емігрували до Парагваю у 1936-1939 роках, не знали Другої світової війни і не бачили війни уже 85 років … ( символічне фото з презентації книги 17 грудня в #Чернігів).

І, нарешті, третя книга мого натхненника - Радіо Культура. Вірніше, фрагменти книжки Миколи Садовського "МОЇ ТЕАТРАЛЬНІ ЗГАДКИ" у виконанні народного артиста України Олексія Богдановича.
http://www.nrcu.gov.ua/schedule/play-archive.html...

Переслухав уже двічі. І, думаю, не останній раз. Адже Садовський інколи з таким гумором та іронією розповідає про становлення, попри імперську цензуру, українського театру і його тріумф не лише в Україні (утиски в Київській губернії), а й у тодішніх Петербурзі і Москві.

Особливу насолоду упіймав, коли Садовський описав зустріч із царем після тріумфальної вистави і реакцію трупи, в тому числі Марії Заньковецької і Марка Кропивницького.

Олексій Богданович так передав голосом ту атмосферу книги спогадів, що я сміявся до сліз в епізоді про царя…
Отакий мій книжковий тиждень… і закінчення відпустки

Владислав САВЕНОК

На фото: Олександр Волощук із книгою "Парагвайське щастя"



Теги:Книжковий тиждень, Владислав Савенок, Олександр Волощук


Читайте також



Коментарі (0)
avatar