реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Митний Союз та ЄЕС: переліки втрат

Веб-конференція «Порівняння вигод і втрат від приєднання України до Митного союзу РБК та Угоди про Асоціацію з ЄС» відбулася 22 травня в приміщенні Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації в рамках відзначення Днів Європи.

Через мережу Інтернет участь у заході взяли експерти та громадськість Києва, Миколаєва, Сум, Хмельницького, Черкас, Чернівців, Чернігова та Харкова. Організаторами заходу виступили Сіверський інститут регіональних досліджень, Центр Європейської Інформації «Буковина-Європа», Товариство «Український Народний Дім в Чернівцях».

«Будь-яка економічна угода не є гарантією економічного зиску. Успіх можливий тоді, коли держава системно та послідовно реалізовує взяті на себе зобов’язання з реформування законодавства, створення сприятливого інвестиційного клімату. Ніхто не зробить за Україну її «домашнє завдання».

Укладення Угоди про асоціацію з ЄС та вільну торгівлю, залучення європейських інвестицій та технологій – це шанс для України модернізувати власну економіку», – зазначив головний експерт на веб-конференції, голова правління Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор Бураковський. Як зауважили інші експерти, Україні довелось би виконувати певні зобов’язання у разі приєднання до Митного союзу. Але в цьому випадку Україна стає частиною митного простору Росії, Білорусі та Казахстану, а досягнуті домовленості та напрацювання з ЄС втратили б свій сенс.

Також доповідачі звернули уваги на необхідність адекватної оцінки власних ресурсів щодо реалізації взятих Україною зобов’язань, укладання об’єктивних, неполітизованих розрахунків.

У заході брали участь та висловлювали свою думку представники громадських організацій, місцевих органів влади, науковці, ЗМІ.



Теги:дні Європи, митний союз, експертиза, асоціація з ЄС, ЄЕС


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Допоки ВВП в розрахунку на душу населення в Україні буде нижчим, ніж в країнах МС і ЄС, нас там і там будуть зневажати і кривдити.
І там і там нас будуть сприймати як старців, що надіються поправити своє становище за рахунок трудолюбивого і багатого дядька.
Ні там ні там немає такого, щоб люди по пів місяця гуляли, п'янствували і байдикували. Як працюємо, так і живемо.
avatar