реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Митниця запобігла підвищенню ціни на ліки

Автомобіль з вантажем медпрепаратів перетнув українсько-білоруський кордон у пункті пропуску «Нові Яриловичі». Згідно товаросупровідних документів майже 7 тонн лікарських засобів білоруського виробництва ввозились в Україну з території Литви.
Проаналізувавши нелогічний маршрут вантажу та зависоку вартість препаратів, співробітники Чернігівської митниці доставили автомобіль з товаром до Чернігова для здійснення перевірки законності даної зовнішньоекономічної операції. Подальші перевірочні заходи проводились спільно зі співробітниками податкової міліції Державної податкової служби України у Чернігівській області. З метою отримання достовірної інформації чернігівські митники звернулись до білоруських колег.

За інформацією, що надійшла з Республіки Білорусь, встановлено факт завищення вартості препаратів у 3 рази. У митній декларації, за якою товар був відправлений з території Республіки Білорусь, ціна товару складає 582 480 доларів США, а згідно документів, що були пред’явлені до митного контролю на українському кордоні – 1 576 896 доларів США. Отже, медичні препарати виробництва Республіки Білорусь загальною вартістю 4,6 мільйони гривень були переміщені через митний кордон України з приховуванням від митного контролю шляхом подання митному органу документів, що містять неправдиві дані. Відносно директора української фірми порушено адміністративну справу за статтею 352 Митного кодексу України. Наразі триває провадження у справі.

Таким чином, під виглядом здійснення законної зовнішньоекономічної поставки, ділки-підприємці намагались штучно завищити вартість препаратів. Якщо б їх незаконна оборудка вдалася, до мережі українських аптек могли б надійти ліки, вартість яких завищена у 3 рази.

Про це повідомила прес-служба Чернігівської митниці



Теги:ціни на ліки, Чернігівська митниця


Читайте також



Коментарі (0)
avatar