реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Місто – досі без бюджету Рада паралізована

Прилуки – після Чернігова найбільше місто області і завдяки тютюновій фабриці традиційно має добрий бюджет. Проте цього року мусить наразі працювати без бюджету – вже вп’яте не може зібратися сесія міської ради, щоб ухвалити бюджет.

Ось і вчора на засідання прийшла половина депутатів – від провладних фракцій, а це «Батьківщина», «За майбутнє», «Європейська солідарність». Депутати опозиційних партій «Слуги народу», «Рідного дому», «Сили і честь», ОПЗЖ, Європейської партії на сесію не прийшли. Депутати від «Нашого краю» розділилися – половина за провладну частину, а половина – за опозиційну. 17 на 17 – така чисельно тупикова ситуація у Прилуцькій міськраді.

Звісно, голова міської ради Ольга Попенко у зриві сесії звинувачує депутатів – опозиціонерів. А ті кажуть, що чекають ухвалу суду і доти на сесію не прийдуть – як пояснив депутат від фракції «Рідний дім» Артем Рожко, невдовзі має відбутися засідання Чернігівського окружного адміністративного суду, в якому вони оскаржують рішення сесії, яка переобрала секретаря (за місяць до неї секретарем був обраний якраз Артем Рожко), обрала заступників та голів комісій. На тій сесії, яку опозиціонери називають не правочинною, також були проголосовані зарплати голови та її заступників.

Депутати від опозиції оприлюднили відео, де заявляють, що готові проголосувати за соціально значущі статті, а до всіх інших, в тому числі і до зарплати голови, мають претензії та зауваження.
Засідання сесії призначене за день до суду. Протистояння у Прилуках триває.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Рідний дім, Ольга Попенко, Батьківщина, Валерій Дубіль, Прилуцька міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar