реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У Прилуках припинили вивозити сміття

Колапс місцевого самоврядування в одному з найбільших міст області триває через нездатність місцевої влади налагодити роботу – міська голова не може скликати жодну сесію міської ради. Наразі комунальне підприємство «Послуга» повідомило про припинення вивезення твердих побутових відходів.

На підприємстві причиною називають кризову ситуацію, що склалася відсутність коштів. «Фінансовий стан комунального підприємства є критичним, - говориться в повідомленні, поширеному керівництвом підприємства. - В зв’язку з непроплаченими роботами по благоустрою міста, податковою заборгованістю та заборгованістю по виплаті заробітної плати працівникам, відсутністю коштів (зокрема, на придбання палива і ремонт спецтехніки), КП призупиняє надавати послугу із вивезення твердих побутових відходів».

На підприємстві зазначають, що у зв’язку із неприйняттям бюджету на 2023 рік та незатвердженням відповідних міських програм, абонплата – єдине джерело доходу “Послуги”. Мешканці міста не сплатили комунальному підприємству за послугу із вивезення твердих побутових відходів більше 24 тисяч гривень, а міська влада в особі ставлениці Валерія Дубіля пані Ольги Попенко ніяк не реагує на критичну ситуацію, адже міськрада практично паралізована. Нагадаємо, що через недієздатність міської ради вже поставало питання про перевибори міського голови - представниці "Батьківщини" і ради, але військовий стан зняв таку можливість.

Прилучани вже давно звертаються до вищих органів української влади з проханням ввести міську військову адміністрацію. Проте відповіді від Президента нема.

Василь АВДІЙ



Теги:Батьківщина, сміття, Ольга Попенко, Валерій Дубіль, Прилуцька міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar