реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Параліч Прилук

До холу міськради прийшли понад 200 обурених містян. Серед них невдоволені батьки, адже від понеділка у місті закрили всі дитячі садочки. Аргументують це тим, що "дітей нема чим годувати". У школах міста від нового року не працюють навіть буфети. Через відсутність затвердженого бюджету страждають і медичні сестри, що працюють у навчальних закладах. Від початку січня вони не отримують заробітну плату. Про це пише "Телеграф"

Для голосування за прийняття бюджету міста достатньо половини депутатів: це 16 осіб та мер. Та частина депутатів постали у впевнену опозицію міській голові міста — Ользі Попенко. За їх словами, мер переймається лише власними інтересами, тому місто просто занепадає.

Голова фракції "Рідний дім" Артем Рожко у коментарі журналістам сказав, що разом з однопартійцями не ходить на засідання, бо не згоден із проєктом бюджету. Йдеться, як про соціальні, так і капітальні видатки. На депутатських комісіях досягти компромісу також не вдається.

"Проблема в тому, що немає прозорості цього бюджету і ми чітко знаємо і бачимо, що цей бюджет зроблений таким чином, що це буде марнотратство, це буде нераціональне використання коштів і цьому підтвердження є певні дії попереднього, 2022 року", — сказав Рожко.

Роботою міської влади невдоволена також депутатка Прилуцької міської ради Валентина Трохименко."Ми побачили генератори, які закуплені й стоять під ряднами, бомбосховища, які цвітуть, і в яких перебувають діти. Побачили всю якість на яку здатна міська влада. В цьому році ми хочемо докорінно змінити відношення до бюджету міста, до громади міста, яка платить податки та має, щоб їх гроші йшли на розвиток міста", — сказала Трохименко.

Жителі Прилук звинувачують Ольгу Попенко у розкраданні грошей, корупції та бюрократії.

"Вже не вперше наше місто не приймає бюджет, таке вже було у 2021 році. Зараз мер міста хоче виділити декілька мільйонів на розчищення річки, що зараз абсолютно не на часі. У той час, коли наші вулиці неосвітлені. Я хочу, щоб моє місто розвивалося. Ольга Михайлівна вже засиділася давно на посаді мера міста і потрібно це все припинити. Ми плануємо збиратися біля міськради поки питання з держбюджетом не вирішиться", — розповіла одна з жителів міста "Телеграфу".

Ольга Попенко є ставленицею партії Юлії Тимошенко "Батьківщина" і особисто народного депутата від цієї партії Валерія Дубіля.



Теги:Батьківщина, Валерій Дубіль, Ольга Попенко, Прилуцька міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar