реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Мисливці чекають повідомлень про вовків

Нещодавно колишній директор Менського зоопарку, що на Чернігівщині, Геннадій Полосьмак укотре побачив полбизу села Дягова зграю вовків. Про це він повідомив працівників районної організації Українського товариства мисливців та рибалок, інформує Наше слово.

За словами мисливствознавця Віктора Жайворона, мисливці виїхали на вказане місце, знайшли сіроманців і підстрелили одного з них. Інші хижаки сховалися у лісі. Впольованою твариною виявилася вовчиця п’яти–шести місяців від роду.

Мисливствознавець розказав, що зараз у вовків йде період навчання потомства. Найкращий навчальний матеріал для вовків – легка здобич — кози чи собаки. Так що ці тварини зараз у найбільшій небезпеці.

За словами Віктора Жайворона, за рік вовк з’їдає близько тонни м’яса. Оптимальна кількість сіроманців на площі п’ятдесят – сто тисяч гектарів – один чи два. На Менщині, на думку мисливствознавця, повинно проживати не більше двох сіроманців. Проте мисливці запевняють, що наразі в районі орудує близько 10 вовків (як мінімум – два виводки). У такій кількості вони вже не виконують роль санітарів лісу, а несуть загрозу популяції інших звірів.

Також Віктор Миколайович розказав, що нещодавно у Коропському районі вовк покусав близько двадцяти осіб. Скоріше за все, тварина була хвора на сказ. А у Семенівському районі сіроманці задерли більше двох десятків телиць.

Тож районна організація УТМР закликає людей повідомляти мисливців про появу вовків.

Сергій Лавський




Теги:полювання, Наше слово, Вовки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar