реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Міському голові Чернігова прокуратура оголосила підозру

Прокуратура Чернігівської області звернулась до суду з клопотанням про відсторонення від посади Чернігівського міського голови. Йому оголошено підозру у вчиненні службового злочину. Про це повідомляє офіційний сайт прокуратури області.

Прокуратура проводить досудове розслідування за фактом вчинення службового злочину. Його суть - перерахування понад 4,7 мільйонів бюджетних гривень на рахунок приватного підприємства-забудовника. І підозрюваним у злочині є саме міський голова Олександр Соколов.

У прокуратурі кажуть, що досудове розслідування штучно ускладнюється. Так, Соколов систематично не з'являється на виклики слідчого та до суду для участі в розгляді клопотань. Також до слідчого не приходили свідки з числа працівників міської ради.

Тож терпець прокуратури урвався - і відомство звернулось до суду з клопотанням про відсторонення мера Чернігова від посади. Прокуратура вважає, що він може продовжувати використовувати свій статус, зв'язки та повноваження для вжиття заходів, направлених на протидію досудовому розслідуванню. Клопотання має розглядатися судом 25 березня.

Як вже повідомлялося раніше, кошти за державною програмою «Забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» були сплачені виконкомом Чернігівської міської ради за об'єкт, який не відповідав передбаченим законодавством вимогам за ступенем будівельної готовності (був готовий на 22% замість передбачених постановою Кабінету Міністрів України 75% і більше). У подальшому через банкрутство підприємства-забудовника дім не добудовано, державні гроші втрачено, а громадяни, які нагально потребують державного захисту, через ці незаконні оборудки залишились без житла.



Теги:прокуратура Чернігівської області, Олександр Соколов, Корупція, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar