реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Комунальники Соколова вкрали більше 33 мільйонів

Під час моніторингу щодо законності використання бюджетних коштів, оперативники Управління захисту економіки у Чернігівській області виявили ряд невідповідностей та правопорушень.

Про це повідомили в Департаменті захисту економіки Національної поліції України.

«Протягом 2009-2015 років посадові особи комунального підприємства Чернігівської міської ради під час формування тарифів безпідставно врахували виплати за кредитними зобов’язаннями та привласнили у вигляді субвенції бюджетні кошти у сумі 33,4 мільйони гривень», - йдеться в повідомленні.

Так, на підставі Закону України «Про ратифікацію Угоди про позику» (Проект розвитку міської інфраструктури) між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку, здійснено кредитування комунального підприємства у сумі 22,8 млн. доларів США.

З метою відшкодування коштів по вказаним кредитам підприємством закладено в тариф на водопостачання та водовідведення відповідні показники з погашення вищезазначених кредитів, які щороку збільшувалися.

Після прийняття Кабінетом Міністрів України постанови від 04.06.2015 № 375 «Питання погашення у 2015 році заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, опалення та постачання гарячої води, послуг з централізованого водопостачання, водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню», з метою легкої наживи комунальники припинили розрахунки за кредитними договорами у серпні 2015 року для створення штучної заборгованості по податкових зобов’язаннях перед бюджетом.

В подальшому подали до Міністерства фінансів України недостовірну інформацію щодо неможливості її погашення комунальним підприємством, узгодили розмір цієї заборгованості та незаконно отримали у вигляді субвенції бюджетні кошти у сумі 33 мільйони 422 тисячі гривень.

За даним фактом прокуратурою Чернігівської області відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

За це винним посадовим особам загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до тисячі неоподаткованих мінімумів громадян.



Теги:прокуратура Чернігівської області, Олександр Соколов, комунальники, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar