реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

9 листопада оголосять вирок у справі ніжинського голови

Сьогодні суддя Новозаводського районного суду міста Чернігова Олексій Подалюка, який майже два роки розглядає кримінальну справу за обвинуваченням Ніжинського міського голови Михайла Приходька, по закінченню судових дебатів нарешті пішов до нарадчої кімнати.

Суддя оголосив всім присутнім на судовому засіданні, що публічне зачитування вироку пройде у п’ятницю 9 листопада о 14:00 в приміщенні Новозаводського районного суду за адресою м. Чернігів, вул. вул. Мстиславська, 17.

Кримінальна справа відносно міського голови Ніжина Михайла Приходька за ст. 368 ч.3 Кримінального кодексу України – вимагання та отримання хабара в особливо великих розмірах службовою особою, що займає особливо відповідальне становище була порушена
15 грудня 2008 року заступником генерального прокурора України Рінатом Кузьміним.

Під час судових дебатів представник державного обвинувачення прокурор Віктор Євхименко просив Суд визнати Приходька Михайла Васильовича винним у вчиненні злочину передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України, призначити покарання у вигляді позбавлення волі строком на 11 років з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з використанням організаційно розпорядчих чи адміністративно господарчих обов’язків строком на 3 роки, конфіскацією всього його майна та позбавлення його п’ятого рангу посадової особи місцевого самоврядування. Також прокурор при винесенні вироку просив змінити стосовно Приходька Михайла Васильовича запобіжний захід з підписки про невиїзд на взяття під варту.

Під час промови останнього слова Михайло Приходько зазначив, що йому вже 55 років і покарання у вигляді 11 років позбавлення волі це багато і несправедливо. Він просив суд врахувати, що він багато років працював в інтересах громади і всі ніжинці реально бачать і відчувають результати його діяльності. Також Приходько заявив, що він впевнений, що проти нього відбулася організована провокація з метою усунення його від влади, як принципового керівника та гарного господарника. На його думку, ніжинська громада буде завжди його згадувати лише добрими словами.

Нагадаємо, що Михайло Приходько свою вину не визнав, неодноразово заявляв, що гроші до службового автомобілю йому підкинули, а спеціальну речовину, якою був оброблений останній транш хабара 20 тис. доларів США, йому на праву руку нанесли самі співробітники правоохоронних органів, хоча рідний брат мера – Віктор до останнього часу свою вину у цьому епізоді визнає і повідомляв як слідство так і суд, що особисто він передав своєму брату меру останній транш хабара у грудні 2008 року біля пам’ятника воїнам Афганістану у місті Ніжині. З цими грошима через декілька хвилин і було затримано ніжинського мера Михайла Приходька в центральній частині міста по дорозі додому.

Ніжинці та депутати Ніжинської міської ради протягом останнього року неодноразово зверталися до різних державних органів з майже єдиним запитанням: «Скільки ще буде тягнутися ця справа?». Бо останніх два роки правління підсудного мера не позначилися позитивно в жодній із сфер господарства міста і все частіше чути думку, що Ніжин реально вже знаходиться на колінах.
Громаді залишилося почекати декілька днів і надіятися, що вирок буде законним та справедливим.

Максим БІЛОУСЕНКО



Теги:приходько, міський голова, Ніжин, Новозаводський суд, хабар


Читайте також



Коментарі (0)
avatar