реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Міський бюджет постраждав на 20 відсотків

На засіданні виконкому Чернігівської міської ради розглянуто звіт про виконання міського бюджету. Його доходи у порівнянні з відповідним періодом минулого року скоротилися майже на 20% - переважно через зменшення субвенцій з державного бюджету.

Як доповіла начальниця фінансового управління міської ради Олена Лисенко, власні надходження зросли, але не в тих обсягах, які прогнозувалися при затвердженні міського бюджету. За 9 місяців отримали 1 мільярд 447 мільйонів гривень власних надходжень до загального фонду. Недоотримано майже 5%, це 70 мільйонів гривень.

Причиною зменшення надходжень, зокрема, стала пандемія короно вірусу – скажімо, багато підприємців згортають свою роботу і, відповідно, зменшується основне джерело формування міського бюджету – податок на доходи фізичних осіб.

Міський голова Владислав Атрошенко прокоментував, що у випадку зменшення дохідної частини бюджету – страждають незахищені статті. Тобто, видатки на розвиток міста. Тому, очевидно, в наступному році масштаби будівництва і реконструкції у Чернігові зменшаться."Голос України"



Теги:Владислав Атрошенко, ПДФО, Чернігівська міська рада, короновірус, бюджет


Читайте також



Коментарі (0)
avatar