реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Міські голови гратимуть у футбол

Чернігівський міський голова Олександр Соколов очолив оргкомітет з підготовки до Європейського чемпіонату з футболу серед команд мерів міст, що пройде в Україні у 2012 році.

За словами О.Соколова, оргкомітет сформовано під час останнього засідання Асоціації міст України і громад. Чернігів не увійшов до переліку українських міст, які прийматимуть фінальні матчі Євро-2012, але саме тут пройде другий Європейський чемпіонат з футболу серед команд мерів міст.

Чернігівський міський голова також повідомив, що перший Європейський чемпіонат з футболу серед команд мерів відбувся у 2008 році поблизу міста Зальцбург в Австрії. Ініціатором його проведення виступила Асоціація міст Австрії. "Нині естафету перейняли Асоціація міст України і Чернігів", - сказав він. О.Соколов зауважив, що обласний центр Чернігівщини має всі необхідні умови для спортивних змагань представників місцевого самоврядування європейських країн. Крім того, цей захід сприятиме розвитку туризму і зробить Чернігів більш відомим у Європі.

Очікується, що учасниками Європейського чемпіонату з футболу серед команд мерів стануть представники 16 країн.
У 2008 році команда українських міських голів на чолі із О.Соколовим зайняла третє місце у Європейському чемпіонаті з футболу серед команд мерів міст. У чемпіонаті взяли участь представники 9 європейських країн.Ірина Синельник




Теги:ЄВРО -2012, Футбол, Чернігів, місцеве самоврядування


Читайте також



Коментарі (0)
avatar