реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Міністр освіти - на Чернігівщині

Робочий тиждень розпочав із візиту на Чернігівщину. Вражень багато і вони діаметрально протилежні.

З одного боку — лють і ненависть через злочини російських покидьків, які вони тут вчиняли під час окупації і продовжують вчиняти після звільнення територій. З іншого — захоплення і натхнення освітянами та управлінцями, які енергійно працюють над відновленням не лише будівель, а й змісту освіти.

За день вдалося відвідати вісім різних закладів освіти (садочок, школи, профтех, МАН). Деякі з них вщент зруйновані, інші — активно відновлюються (як за бюджетні кошти, так і за підтримки донорів). А школа в Ягідному, яка стала вʼязницею для майже двох сотень людей у березні 2022, точно вже ніколи не відкриється, бо діти та їхні батьки ніколи не забудуть ті 27 днів пекла, які влаштовували рашисти. І ми не забудемо.

Заходячи у садок в Чернігові, чув як над головою пролетіла ракета в напрямку Києва. Але в укритті діти спокійно збирали пазли, малювали і робили руханку під «Пес Патрон».

Власне, побачити на власні очі укриття (в різному стані) і була одна з цілей цієї поїздки. Коли ми говоримо про повернення до очного навчання, ми завжди повинні враховувати безпековий аспект. Це пріоритет №1.

Друге завдання, яке ставив перед собою, поспілкуватися з педагогами та дітьми на місцях й почути від них напряму про болі й виклики, які стоять зараз перед ними. Один з фокусів уваги — робота психологічної служби.
Не оминув і Малу академію наук. Дуже приємно було поспілкуватися з вихованцями, дізнатися про що вони мріють, які плани на життя мають, чи бачать свій розвиток тут, в Україні. І вони бачать, це чудово. Наш обовʼязок — допомогти їм і створити необхідні умови для реалізації

Вдячний усім учням, педагогам й управлінцям, з якими мав нагоду зустрітися, за відвертий діалог. Це дуже цінно для формування політик і прийняття рішень.Окрема подяка колегам, які активно долучаються до співфінансування, шукають інвестиції та підтримку серед донорських організацій, щоб якомога швидше повернути дітей до стабільного та безпечного шкільного життя.
Ви всі фантастично стійкі!

Оксен ЛІСОВИЙ



Теги:Оксен Лісовий, освіта Чернігівщини, укриття


Читайте також



Коментарі (0)
avatar