реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

"Мінер" дожартувався до криміналу

В Чернігові правоохоронці викрили телефонного аноніма, який погрожував підірвати нічний клуб

22 лютого в ночі о 1 годині 15 хвилин на телефон спецлінії «102» чергової частини Чернігівського міського відділу УМВС України в Чернігівські області зателефонував невідомий чоловік та повідомив про замінування Центрального ринку м. Чернігова. Ще через 5 хвилин чоловік повідомив про замінування нічного клубу «Ангкор», який розташований на території того ж Центрального ринку.

На місце події невідкладно виїхали оперативні служби УСБ, УМВС та УМНС України в Чернігівській області. Проведеним спеціалістами-вибухотехніками оглядом території ринку та приміщень клубу будь-яких вибухових пристроїв чи речовин виявлено не було.

Вжитими Управлінням СБ України в Чернігівській області спільно зі співробітниками міліції заходами встановлено, що обидва анонімні дзвінки з погрозами здійснив 19-річний уродженець та мешканець м. Чернігова, який був затриманий вже за декілька годин після надходження телефонного дзвінка.

Під час затримання правоохоронцями зловмисник перебував у стані алкогольного сп'яніння. У ході подальшої перевірки затриманий визнав свою провину та пояснив, що вказані анонімні дзвінки здійснив з хуліганських мотивів з метою помсти персоналу нічного клубу за те, що його вигнали за неадекватну поведінку із закладу. Намірів та можливостей здійснити свої погрози він не мав.

Органами міліції згідно з компетенцією стосовно «аноніма» порушено кримінальну справу за ч.1 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України.
Особам, які хочуть “пожартувати” подібним чином, не зайвим буде нагадати, що за вчинення таких дій чинним законодавством передбачено не тільки штраф від п’ятисот до тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а й обмеження волі на строк до п’яти років.

До того ж, при реагуванні на кожний такий випадок відволікаються значні сили і засоби, витрачаються величезні матеріальні ресурси. Тож зловмисник ще й відшкодовуватиме матеріальні збитки.

Прес-група Управління СБ України
в Чернігівській області




Теги:СБУ, замінування, анонімний дзвінок


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Надо учить дитя когда оно поперёк лавки лежит, а не тогда, когда уже водку пьёт. Прошли бы по школам -- рассказали бы что бывает. И показали докментальные материалы -- убедили бы, что всё равно наёдут. Тогда бы подумали. А так -- результат слабоват. И тюрьма не выход. Завтра найдутся другие идиоты.
avatar