реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

За дзвінок - кілька років

СБУ попереджає, що за один телефонний жарт можна отримати кілька років ув’язнення!

Управління СБ України в Чернігівській області фіксує непоодинокі випадки здійснення неправдивих повідомлень про підготовку вибухів, підпалів або інших дій, які загрожують загибелі людей чи іншими тяжкими наслідками. Після встановлення правопорушників, останні пояснюють вчинення неправдивих повідомлень про замінування здебільшого як невдалий телефонний жарт, проте відповідальність за такі дії досить сувора.

Так, 17.10.2018 року суд визнав винним громадянина України, який на початку року умисно здійснив телефонний дзвінок зі свого мобільного телефону на канал «гарячої лінії» Публічного акціонерного товариства «Чернігівобленерго» та повідомив про існуючу підготовку вибуху на території водно-лижної бази вищевказаного товариства, чим порушив нормальний режим роботи вказаного товариства та вніс елементи дезорганізації у його функціонуванні.

Чоловік достовірно знав, що поширена ним інформація є неправдивою і таке повідомлення порушить громадську безпеку, викличе паніку і страх у населення, а також дезорганізує роботу товариства.
Дії порушника кваліфіковано за ч.1 ст.259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності).

За вчинене суд призначив зловмиснику покарання у вигляді 2 років позбавлення волі з випробувальним терміном 1 рік.



Теги:Чернігівобленерго, теракт, СБУ, замінування


Читайте також



Коментарі (0)
avatar