реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Мільйон гривень на громаду

Один мільйон гривень на реалізацію двох проектів залучила громадська організація «Лампа» зі Сновської громади Чернігівщини за підтримки U-LEAD

На реалізацію проекту підтримки гуманітарних потреб дітей прикордонних сіл громади та внутрішньо переміщених осіб Данська рада біженців виділила 17 тисяч євро. А на проект розвитку молодіжного руху громади YouthUp та ЮНІСЕФ скерують 478 тисяч гривень.

«Коли нашу громаду визволили від російських військ, ми почали писати проектні заявки, щоб залучити гранти на відновлення. І не лише інфраструктури, а передусім громадської активності. За ці місяці ми написали 7 проектних заявок із яких 3 отримали фінансування. Це неймовірно. Ми дуже вдячні U-LEAD за їхню допомогу та підтримку в написані цих двох проектів. Навчання та практична допомога дали свої результати», — каже Ірина Мундурс, заступниця начальника відділу економічного розвитку та інвестицій Сновської міської ради.

Проект підтримки дітей та ВПО передбачає закупівлю 500 наборів продуктів для сімей із прикордонних сіл громади, а також 300 наборів для учнів. Триватиме проект 3 місяці, але громадська організація ще отримає від грантодавця річний експертний супровід для зростання спроможності команди.

Другий проект спрямований на розвиток молодіжного середовища та громадського активізму мешканців. Так, у місцевому молодіжному просторі «Сам» створять фотостудію, а протягом трьох місяців триватиме навчання для молоді громади з питань психологічної витривалості, суспільної згуртованості та патріотичного виховання. За кошти гранту куплять фотоапарат, додаткове обладнання та проведуть навчальні тренінги.

«Після визволення області ми обрали декілька громад і почали працювати з фахівцями над розробленням проектів. І ми побачили, якими ефективними є такі практичні заняття, коли ми вписуємо ідею громади в проект та шукаємо ресурси для її реалізації. Ірина Мундурс починала свою роботу проектної менеджерки з навчань у нашому офісі ще у 2017 році. Сьогодні ми бачимо результат цієї роботи», — наголошує Ірина Кудрик, керівниця Регіонального офісу U-LEAD.

Сосницька, Сновська, Городнянська та Прилуцька громади отримали таку підтримку U-LEAD. Загалом підготували чотири проекти, з них два — від Сновської громади, й обидва отримали фінансування.

Ірина Мундурс також є однією із засновниць громадської організації «Лампа», спільно з Олександром Гончаренком та Антоном Олефіренком готували ці проектні заявки з експертом Володимиром Бойком та командою Регіонального офісу U-LEAD у Чернігівській області.

«У проектній роботі важливі фахівці, які зможуть якісно описати ідею. Ірина Мундурс починала у 2017 році, і тоді було складно комунікувати з колегами в роботі над проектами. Але тепер це дієвий механізм, де вся команда ради й громадська організація знають усі нюанси», — каже Володимир Бойко, експерт U-LEAD.

Дмитро КЛИМЕНКО, "Голос України"
Чернігівська область.

Фото автора.



Теги:Сновська громада, Ірина Кудрик, гранти, Дмитро Клименко, Володимир Бойко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar