реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Михайлу Данилюку – 85

21 грудня відзначив 85-річний ювілей Данилюк Михайло Дмитрович - один з засновників Товариства української мови та Народного Руху України на Чернігівщині, відомий громадський та політичний діяч.

Складний життєвий шлях випав на долю пана Михайла. Переживши переслідування та політичне заслання, роботу на шахтах Воркути та Донбасу, він завжди був патріотом і боровся за Україну. Тому, коли наприкінці 80-х років минулого століття почалося національне відродження і в Чернігові створювались Товариство української мови та Народний Рух, він був серед засновників. Саме Михайло Данилюк 4 вересня 1991 року підняв синьо-жовтний прапор над Чернігівською міською радою.

Михайло Дмитрович і сьогодні веде активну громадську діяльність. Він очолює обласну організацію Всеукраїнського об’єднання ветеранів, член ради обласної організації Української Народної партії, один з активіcтів Товариства «Просвіта».

У 2005 році за активну діяльність у боротьбі за відродження Української державності його було нагороджено Орденом «За мужність» ІІІ ст.

Ми, колеги Михайла Данилюка по політичній та громадській діяльності, щиро вітаємо його з ювілеєм та зичимо козацького здоров’я, родинного щастя, благополуччя та активної роботи на многії літа!

Всеукраїнське об’єднання ветеранів
Українська Народна партія
Чернігівське Товариство «Просвіта» імені Тараса Шевченка



Теги:Просвіта, УГП, ветерани, Ювілей, Воркута


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
А чому пан Данелюк чекав аж до 4 вересня і не поліз на міськраду 19 серпня в день ГКЧП, або хоча б 24 вересня в день проголошення незалежності України?
Встановлювати синьо-жовтий прапор тоді, коли це не заборонялось і не каралось - геройство невелике.
avatar
2
Пану критикану треба краще знати матчасть і не давати оцінку подій національно-демократичної революції з позиції популярного сьогодні серед частини електорату волюнтаристського радикалізму.
Це був перший випадок на Чернігівщині зміни прапорів над будівлями органів влади. За рішення вивішувати національний прапор Чернігівська міська рада під тиском рухівців і групи"Чернігів" проголосувала 29 серпня 1991 року, але Валентин Мельничук зволікав з виконанням цього рішення.
До речі, облрада спромоглася спустити червоний прапор тільки 17 вересня1991 року.
avatar
3
Ніякої критики - просте запитання чому зволікали?
avatar