реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

"Ми живемо поруч з маніяком" - Михальчишин

14 травня 2014 року народний депутат України від ВО "Свобода" Юрій Михальчишин зустрівся з громадою Чернігова. На зустрічі також був присутній керівник Чернігівського обласного виборчого штабу Олега Тягнибока, народний депутат України, уповноважений представник парламентської фракції ВО "Свобода" на Чернігівщині Руслан Марцінків.

Спілкуючись із громадою, Юрій Михальчишин наголосив: "Підтримка людей необхідна не лише під час виборів і не тільки на виборних дільницях. Нам необхідно відчувати, що громадян, які підтримують наші ідеї, дуже багато. Важливо відчувати плече й лікоть один одного, нам важливо знати, що наші ідеї поширюються всією Україною.

На Галичині два-три роки тому Чернігівщину вважали "червоною" областю. Сьогодні, коли ми гуляємо Черніговом і спілкуємося на вулицях із мешканцями, відчутно, що в місті відчутно зростає український дух. Це край український, козацький, князівський, але люди зразу не стають патріотами чи націоналістами, вони відроджують у собі дух нашої давнини, дух нашої тодішньої величі і могутности. Це особливо необхідно відчувати сьогодні, коли проти нас не просто розв'язано військову агресію, проти нас намагаються провадити психологічну, ментальну війну. Намагаються переконати частину наших громадян, що "українці – неповноцінний народ", буцімто держава у нас штучна, яка не має коренів, не має традицій, не має політичної еліти; що немає кому очолити, організувати, сформувати, повести за собою українців. Що в нас не було героїв, на яких можна рівнятися, що у нас ніколи не було велетнів-титанів культури, якими можна пишатися. Багатьох наших співвітчизників змушують ховатися в тіні так званого старшого брата.

На жаль, в цій інформаційній війні у нас є проблеми внутрішнього характеру. У нас, по суті, відсутній національно-інформаційний простір. Згідно зі статистикою, лише 5 відсотків української музики звучить на радіохвилях. Не телебаченні 70 відсотків займає російська продукція. Російська мова звучить усюди. Як повинні себе поводити наші солдати в Криму, якщо їх роками виховували на російських фільмах? Тому зрозуміло, що психологічно багато хто з наших громадян на сході і півдні країни сприймали росіян зовсім не як ворогів. Якщо в Україні проживає 80 відсотків українців, то інформаційний простір, ЗМІ також на 80 відсотків повинні бути українськими".

Свободівець підкреслив, що нація нарешті повинна усвідомити необхідність зміцнення обороноздатности держави, зокрема відновлення ядерного статусу України, розбудовувати могутню армію, аби дати гідну відсіч будь-якому агресору. "Тепер ми бачимо, поруч із ким живемо. Ми живемо з маніяком Путіним, який вважає, що він повинен "воссоєдініть російську імперію". "Свобода" роками наполегливо доводила, що російська держава є історичним ворогом України в будь-яких формах. Сьогодні в цьому переконалось багато людей. Для нас, українців, сьогодні є тільки один шлях: "Якщо не ми – то нас із вами", – зазначив націоналіст.

Того ж дня свободівці Юрій Михальчишин та Руслан Марцінків надали матеріяльну допомогу для придбання вбрання для шкільного балу випускниці міської школи.

Прес-служба Чернігівської обласної організації
ВО «Свобода»



Теги:Михальчишин, свобода, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar