реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Премія за "100 бійців"

Депутата Ічнянської міської ради, голову районної організації ВО «Свобода» Олесю Реуту нагородили літературною премією ім. Степана Васильченка за книгу «100 бійців. Ічнянці в АТО». У своїй книзі авторка розповідає про бойовий шлях 102-х бійців та історію про загиблих танкістів, які віддали свої молоді життя за Україну -- Володимира Моісеєнка та Станіслава Кривоноса.

Книжка не лише про героїв. Авторка дошукує причин, досліджує витоки російсько-української війни ХХІ ст, а також характеризує помилки та злочинну недбалість у ставленні вищого військового командування до бійців на передовій, повідомляє прес-служба Чернігівської обласної організації ВО «Свобода».

У книзі виписано правду про захист Луганського та Донецького летовищ, Дебальцевого, Мар'їнки, Широкиного, Вуглегірська зі слів свідків та учасників війни.

«Я поет, але від війни стала прозаїком... Дорогі мої 100 співавторів, медаль ваша, ви її заслужили! Дякую меценату Віктору Кияновському за фінансування проекту та 0моїй ВО «Свобода» за приклад роботи на користь армії і України, не розслаблюючись ні на мить. І сподіваюсь, що до 14 жовтня зуміємо видати 2-й том з наступною сотнею Героїв. Символічно, в річницю Української національної революції 1917 року отримати премію імені ічнянського козака армії УНР, котрий писав оповідання на замовлення Петлюри, і будив національну свідомість, показуючи справжню суть москалів», -- каже лауреатка Олеся Реута.
Хвиля Десни



Теги:Олеся Рута, Ічня, свобода, добробати, Луганськ, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar