реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Мережу російських шпигунів викрито у США

У США заарештували 10 осіб за звинуваченнями у шпигунстві на користь уряду Росії. Про це повідомило радіо Бі-Бі-Сі.
Міністерство юстиції США заявило, що їх утримують на підставі звинувачень у виконанні таємних "довгострокових завдань " на території США. Їм оголосили обвинувачення у змові з метою діяльності в якості незаконних агентів іноземного уряду - злочин, який передбачає до 5 років позбавлення волі. Згідно з офіційними джерелами зараз розшукують одинадцятого підозрюваного.

Відмивання грошей

Кореспондентка Бі-Бі-Сі у Вашингтоні Кім Ґаттас каже, що це схоже на шпигунську історію часів холодної війни, але з інструментами і технологіями 21 століття.

У судових документах, поданих до окружного суду США в Південному округу Нью-Йорка йдеться, що підозрюваних агентів підготувала Служба зовнішньої розвідки Росії (СВР) і відправила до США, для проникнення у політичні кола і збору інформації.

Згідно обвинувачень, російська розвідка замовляла у них інформацію про те як сприймають у Вашингтоні зовнішню політику Росії, про іранську ядерна програму і наміри Обами на минулорічному саміті.

Слідчі кажуть, що деякі з підозрюваних жили в країні під чужими іменами з початку 1990-х років, використовували коди і та передові комп'ютерні операції, включно з публікацією в Інтернеті на перший погляд невинних фотографій, які насправді містили докладні тексти.

ФБР також повідомляє про виявлення таких старих методів як закопування грошей і позначення місця, а також малоконтактні зустрічі агентів у парках.

Повідомляють, що шпигуни впритул наблизилися до науковців, які розробляють антибункерні бомби, а також до колишнього чільного працівника розвідки.

На фото: а наче такі дружні хлопці...




Теги:шпигунський скандал, антибункерні бомби, США, Росія, шпигуни


Читайте також



Коментарі (0)
avatar