реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

З хорватами домовлялися в он-лайн режимі

У Чернігівській обласній державній адміністрації представили інвестиційний потенціал краю представникам урядових та бізнесових кіл Хорватії. Онлайн-зустріч відбулася за ініціативи Посольства України в Республіці Хорватія.

Свої регіони також представляли керівники Рівненської та Херсонської областей. З Хорватської сторони презентації регіонів провели Приморско-Горанська, Задарська та Меджимурська жупанії.
Як повідомив голова Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Прокопенко, область співпрацює з Хорватією з 2013 року – є угода про співробітництво з Приморско-Горанською жупанією, за якою експортується деревина та вироби з неї, харчові продукти, насіння олійних культур, іграшки, одяг. Хорватські партнери поставляють до нас насіння кукурудзи для сівби, вироби з чорних металів. Водночас, обсяги мають суттєві резерви до збільшення.

Представники Чернігівщини серед переваг краю називали значний потенціал природних, паливно-енергетичних та інтелектуальних ресурсів. Завершується створення індустріального парку «Менський». Площа парку - понад 60 га. Він має привабливе розташування – близькість автомобільних та залізничних шляхів, аеропортів, міжнародних пунктів пропуску. Ділянка забезпечена лініями електропередач, поблизу є газонаповнювальна станція та очисні споруди.

Область має ще інші цікаві вільні промислові земельні ділянки. «Готові їх запропонувати «якірним» інвесторам для реалізації спільних проектів» - говорили учасники он-лайн презентації з чернігівської сторони

За повідомленням сайту ОДА



Теги:Україна - Хорватія, мена, Чернігівська ОДА, Андрій Прокопенко, інвестиції


Читайте також



Коментарі (0)
avatar