реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Менська "Просвіта" відновилася з "Акурайку"

Найдовший літній день для менських просвітян став днем активізації громадської організації. В Менській районній бібліотеці пройшли збори районного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка.

Захід розпочався з представлення дилогії голови обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка, головного редактора газети "Сіверщина" Василя Чепурного "Акурайку" і "В осім барку".

Просвітяни, обговорюючи книги, зостановлялися над багатьма проблемами -- скажімо, отець Володимир говорив про привласнення Москвою 1025-річчя хрещення Русі, хоча Москви тоді й у природі не існувало. Педагог Володимир Цибулько вважає, що галичани більш українські і більш успішні через те, що в сім'ї є культ батька, а не так, як у нас, де батько й мати тягнуть у різні сторони. Керівниця районного осередку партії "Батьківщина" Надія Тишкевич роздумувала над відсутністю національної єдності. Відомий громадський діяч Сергій Трегубенко повератвся до теми демократії.

Продовжився захід зібранням просвітян, де обговорювалися форми і методи роботи осередку. Головою організації обрано вчителя з Березної Володимира Цибулька, а заступником -- голову райкому профспілки працівників культури Тамару Терещенко.



Теги:Василь Чепурний, мена, Просвіта, Акурайку


Читайте також



Коментарі (0)
avatar