реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Мазепу вшанували Чернігів і Батурин

"Я занурився у це багно і знайшов відповіді на всі питання", -- так видатний мазепознавець Сергій Павленко оцінив російську імперську та комуністичну пропаганду про українського гетьмана.

Виступ дослідника часу Мазепи, засновника і редактора журналу "Сіверянський літопис", члена правління обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Сергія Павленка був основою вшанування гетьмана в Національному історико-архітектурному заповіднику "Чернігів стародавній". Камерний хор імені Д.Бортнянського виконав ряд музичних творів. Вшанування пройшло в Борисоглібському соборі, який також відроджував гетьман Мазепа.

А громадське вшанування гетьмана провели "Просвіта" та УНП -- виступали голова обласної організації УНП Володимир Ступак, голова обласного товариства "Просвіта", редактор газети "Сіверщина" Василь Чепурний, вчений секретар заповідника Сергій Черняков, поетеса, голова міської "Просвіти" Надія Галковська, заступник голови обласної організації УНП Сергій Соломаха та автор пам'ятника Мазепі Геннадій Єршов.

І.Мазепу вшанували і у колишній гетьманській столиці Батурині. Тут відбулася презентація монографії доктора історичних наук із Санкт-Петербургу Тетяни Таїрової-Яковлєвої про гетьмана, виданої у перекладі українською мовою.



Теги:Просвіта, Чернігів, Вал, Мазепа


Читайте також



Коментарі (0)
avatar