реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Лобістів забудовників підтримали і опозиціонери

Руслан Марцінків: «Лобісти забудовників у парламенті гальмують запровадження механізму контролю за сплатою пайового внеску»

Лобісти будівельного бізнесу у Верховній Раді України усіма силами гальмують запровадження на законодавчому рівні механізму контролю за сплатою забудовниками пайового внеску. Про це 5 червня 2013 року заявив народний депутат від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Руслан Марцінків, коментуючи рішення парламентського комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики відкласти на доопрацювання проєкт закону № 2456 Про внесення змін до статей 39 та 39-1 Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" (щодо сплати забудовником коштів пайової участі у розвитку інфраструктури), автором якого є свободівець.

Як зазначив націоналіст, у статті 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» чітко зафіксовано зобов’язання забудовників щодо сплати в повному обсязі коштів пайової участи в розвитку інфраструктури населеного пункту до прийняття об’єкта будівництва в експлуатацію. Проте відсутність законодавчо закріпленого механізму контролю за сплатою пайової участи стала причиною системних зловживань із боку несумлінних забудовників, які на практиці відмовляються від виконання своїх зобов’язань перед місцевими громадами.

«Необхідно захистити місцеві громади від втрати бюджетних коштів, а це – мільйони гривень на фінансування інфраструктурних та соціяльних проєктів, доступного житла для вчителів та лікарів, реконструкцію житлово-комунальних мереж, реалізацію програм енергозбереження тощо», – підкреслив депутат.

Законопроєкт №2456, який вніс на розгляд парламенту Руслан Марцінків, передбачає, що для прийняття в експлуатацію збудованих об’єктів забудовнику необхідно надати органу державного архітектурно-будівельного контролю документ від органу місцевого самоврядування про відсутність заборгованости зі сплати коштів пайової участи в розвитку інфраструктури населеного пункту.

Як повідомив парламентар, його законодавчу ініціятиву публічно підтримали міський голова Феодосії, депутати Кримського парламенту, Івано-Франківської міськради та низки інших місцевих рад з усієї країни, незалежно від партійности. Водночас більшість депутатів на засіданні Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики не підтримали цього законопроєкту.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»



Теги:Руслан Марцінків, Верховна Рада, забудовники


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
У Ніжині це питання на постійному контролі в Асоціації "Об'єднання підприємств Ніжинщини". Дивись:
Корупція чи службова недбалість?
http://www.opn.com.ua/?paged=12
avatar
2
сначала кричат "коммуняку на гіляку", а теперь у них идеи подворовывают, вот и про народный контроль одолжили))
avatar
3
Нічого подібного за "комуняк" не було. Йдеться ж про контроль громадянським суспільством, а не компартійним, так званим НК.
avatar
4
про "коммуняк" у них всегда идет речь! я и говорил об общественном контроле, как они, например, предлагают в сфере ЖКХ, чтобы общественность контролировала формирование тарифов! а совсем не то о том, что был в СССР! та что идея заимствована, ну да ладно, главное, чтобы на благо!
avatar