реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Люстрація: прокуратура криво в’яже!

Члени обласного штабу національного спротиву звернулися до прокурора області Володимира Стеценка з проханням перевірити відомі штабу факти діяльності начальника департаменту культури, туризму, національностей і релігії Чернігівської обласної державної адміністрації Сергія Мойсієнка.

Ці факти відомі всім діячам культури. Ми їх назвемо разом з відповіддю заступника обласного прокурора В.Кривов’яза, у якій заявлено, що «доводи, викладені у зверненні, не знайшли свого підтвердження». Ну-ну.. С.Мойсієнко на нараді в департаменті повідомив керівникам підрозділів, що, мовляв, прокуратура перевірила його і тепер можна працювати далі. Ми так не думаємо...

Перше: автобус департаменту «Неоплан» використовувався для поїздок бюджетників на Антимайдан. Прокуратура пише: «У зв’язку з відсутністю фінансування на пальне та несправністю гальмівної системи з 15. 11. 2013 року не експлуатувався». А до середини грудня Антимайдану не було? А хіба бюджетників начальник департаменту міг направляти тільки на цьому автобусі? Це не відповідь, це - відписка.

Друге: С.Мойсієнко позачергово отримав квартиру на Масанах, продав її і купив особняк на Олександрівці, який за своєю ціною не відповідає рівню доходів начальника департаменту. Прокуратура пише, що квартиру отримано в порядку черговості – ага, готувалася для голови ОДА Володимира Хоменка, віддали (чи продали?) Мойсієнку – і це в порядку черги, авжеж. Про особняк начальника департаменту прокуратура взагалі не пише. Живе чоловік – і хай живе! Аби не на крадене! І по особняку Мойсієнка видно яка в нас бідна культура, що живе на державні дотації...

Третє: частину відомчого гуртожитку обласного науково- методичного центру культури і мистецтв, відремонтованого за рахунок бюджету на суму 400 тисяч, надано в приватне володіння синові начальника департаменту культури, що працює рядовим працівником театру. Заступник прокурора запевнив, що гуртожиток лишається відомчим – хто ж сперечається? Але яка площа до і після керування Мойсієнком?

«Рішення про надання дозволу на приватизацію Мойсієнку С.М. та членам його родини не приймалося», - пише заступник прокурора В.Кривов’яз. Це добре. Але прокуратура не відповіла на логічне питання – а чому ж тоді там живе, у відокремленій частині гуртожитку син начальника? Може, штабу зробити туди екскурсію? Чи може прокуратура насміхається з працівників культури і перш за все ОНМЦ, які на власні очі бачать хто там живе і в яких умовах? Чи їм краще не вірити очам своїм?

Четверте: Черкаською областю місту Батурину було подаровано професійну сцену. Вона єдина в області за своєю унікальністю. Штаб просив перевірити прокуратуру – яким чином професійна сцена опинилася у приватного підприємця Романова і чому тепер департамент культури орендує за бюджетні кошти подаровану сцену? Прокуратура каже – така сцена Батурину не дарувалася. Ага, а у філармонійному центрі чому так довго валялася – крадена чи що?

Схоже, що прокуратура і перевірки не робила – можливо, листа написали в департамент культури, а там швиденько відповідь потрібну написали, заступник прокурора підписав і хай пан Мойсієнко продовжує дерибанити бюджетні кошти?

Штаб буде вживати свої кроки громадського впливу, щоб не тільки звільнити департамент культури від такого керівника, але й змусити правоохоронців працювати по-новому, тобто по закону. Так вимагає Майдан. Досить прикривати корупцію!

А ще штабу дуже хочеться побачити вистави чи концерти, музичні твори чи оперні арії, за які пан Мойсієнко отримав від влади звання заслуженого діяча мистецтв.

Прес- служба обласного штабу національного спротиву.

Опубліковано в "Люстраційному бюлетені" № 3.



Теги:прокуратура Чернігівської області, Люстрація, Корупція, Чернігівська ОДА, департамент культури


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Може відповість Юлія Тимошенко?
avatar