реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Люди вимагають виборів

На Чернігівщині, як ніколи, слідкують за засіданнями Центральної виборчої комісії і зібрання її 29 червня викликало розчарування. Адже, як розповіла Ірина Кудрик, керівник Центру розвитку місцевого самоврядування у Чернігівській області, в краї 12 об’єднаних територіальних громад з чисельністю населення 120 тисяч чекають на призначення місцевих виборів.

За її словами, реєстрація громади, підготовка першого засідання сесії, формування структури виконавчих комітетів та підбір кадрів, підготовка положень про діяльність відділів комітету - це щонайменший перелік формальних процедур, які необхідно пройти після проведення перших місцевих виборів об’єднаним територіальним громадам. Далі – бюджетне планування, перехід на прямі міжбюджетні відносини, підготовка стратегії розвитку території громади, втілення конкретних проектів розвитку…

Але для запуску всіх цих процедур треба провести перші місцеві вибори – обрати голову ради та депутатів.

«До об’єднання я пояснював людям, навіщо це їм потрібно, тепер доводиться пояснювати, чого чекаємо, чому не проводимо вибори, чому далі не рухаємося. Це непросто. Людям не цікаво, що ЦВК, яка десь там далеко в Києві, не приймає рішення. Людям цікаво, коли відновимо дороги, створимо робочі місця. Вони цього чекають 26 років. І пішли шляхом реформи, щоб надолужити ці втрачені роки. Чому ЦВК не чує цих людей, мені не зрозуміло», - поширив публічну заяву через прес- центр «Децентралізація влади» голова селища Срібне Олег Куделя.
"Голос України"



Теги:Ірина Кудрик, Срібне, ЦВК, ОТГ, децентралізація


Читайте також



Коментарі (0)
avatar