реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

Листи Коцюбинського дружині і коханці почитають у Києві

12 червня о 21:00 в Арт-дворику Українського медіа центру (вул. Хрещатик, 2) відбудеться показ «il Caprese»: листи Коцюбинського з острова Капрі, медіавистави-закриття Міжнародного фестивалю оповідання Інтермецо, який тривав 22-24 травня у м. Вінниця.

Острів Капрі став зламною географічною точкою в житті Михайла Коцюбинського. Текст медіавистави поєднав у собі два полярні жіночі образи — Віри Коцюбинської та Олександри Аплаксіної, листи до яких, на тлі природних красот острова Капрі, демонструють внутрішню трансформацію одного з найпомітніших письменників української літератури ХХ століття. Про це пише сайт "Літакцент"

«Дорогой Шурок, я уже на Капри, как видишь. Доехал хорошо, чувствую себя неплохо. Теперь пиши уже по адресу Отель Рояль, номер двадцать шесть. Занял комнату на первом этаже, без лестницы, прекрасно обставленную, большую и светлую, с отдельной террасой на море, декорированной бамбуковыми кустами, агавами и цветами. Терраса мраморная и такая большая, что я гуляю по ней, а после обеда нежусь в удобном раздвижном кресле…»

Саме після відвідин Капрі Михайло Коцюбинський напише свої новели «Подарунок на іменини», «Коні не винні», «Цвіт яблуні», «Сон». Італійський острів відкрив Коцюбинському Європу, а Європі — Коцюбинського.

Голос радіо-ведучого Данила Хомутовського перенесе всіх на капрійське узбережжя, у місто Мессіна, і занурить у процес написання зламного для української літератури «Подарунка на іменини». Проведе на віллу до Максима Горького і вкине у нурти народних острівних свят під калейдоскоп строкатих колажів від віджея Світлани Рейніш. Музичне панно з капрійських народних мотивів, найпопулярніших італійських пісень та сучасних електронних ритмів готує ді-джей Антон Quarkmonk Дегтярьов.

Бронювання місць за телефоном +38 093 339 76 46, та за адресою [email protected]

Благодійний внесок для перегляду вистави до фонду проекту «Культурна дипломатія між регіонами України» від 50 грн.



Теги:фестиваль Інтермеццо, українська література, Михайло КОЦЮБИНСЬКИЙ, Капрі, Вінниця


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
бабник, моральный урод
avatar